Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Δεν ξανακάνουν φυλακή...!!

Ποδοσφαιρικές μπάλες και αθλητικό υλικό κατασκευάζουν κρατούμενοι σε φυλακές της Βραζιλίας, για να μειώσουν την ποινή τους, ενόψει του... χορού εκατομμυρίων του ερχόμενου Μουντιάλ.

Δεν ξανακάνουν φυλακή...
Σε ένα περίπου χρόνο, πόδια... εκατομμυρίων θα παίξουν μπάλα στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στον «πυρετό» της προετοιμασίας του Μουντιάλ όμως, κρατούμενοι φτιάχνουν μπάλες και «ζωγραφίζουν την ελευθερία».

Και ενώ σε κάποιες χώρες η κοινωνική εργασία κρατουμένων αφορά «περιποίηση» δημόσιας περιουσίας, στην Βραζιλία επιβεβαιώνεται ότι κυβερνάει ο... θεός της μπάλας.

Χιλιάδες κρατούμενοι φυλακών της Βραζιλίας έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα προσφοράς κοινωνικής εργασίας, κατασκευάζοντας ποδοσφαιρικές μπάλες και αθλητικό υλικό, προκειμένου να μειώσουν την ποινή τους.

Ενώ λοιπόν ο «πυρετός» της προετοιμασίας για το Μουντιάλ του 2014 και των Ολυμπιακών αγώνων του 2016 έχει ανέβει στο κατακόρυφο, οι κρατούμενοι έχουν πιάσει… βελόνα και κλωστή και δημιουργούν, βάσει του πρότζεκτ με το όνομα «Ζωγραφίζοντας την ελευθερία» (Painting Freedom).

Μάλιστα, πέρα απ’ το αθλητικό υλικό που προωθείται στην αγορά (με μέρος των κερδών να μοιράζεται στους κρατούμενους και άλλο να αποταμιεύεται για να τους δοθεί μετά την αποφυλάκισή τους) η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει δωρίσει αρκετό υλικό σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην Παλαιστίνη και στην Αϊτή.



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: