Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ενας «Αγιος» στην κόλαση…!!

Ο Κασίγιας βρέθηκε στον πάγκο και από τον Αντσελότι και ο Ball Boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τις... σκιές που πέφτουν για πρώτη φορά.

Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του αγώνα με την Μπέτις, ο capitan της Ρεάλ ξέρει ότι θα βρίσκεται στον πάγκο. Εχοντας συνεχώς σοβαρό ύφος, κάνει λίγες διατάσεις και τρέχει μαζί με τους Ντιέγο Λόπεθ και Μεχίας (τρίτος τερματοφύλακας) στην εστία που βρίσκεται μπροστά από την Fondo Sur, θύρα η οποία του είχε ασκήσει την πιο σκληρή κριτική όταν ξέσπασε η κόντρα με τον Μουρίνιο και που είχε υποδεχθεί με επεφημίες τον Ντιέγο Λόπεθ.
Οταν έφτασε η ώρα που, όπως γίνεται πριν από κάθε παιχνίδι, ο αναπληρωματικός πετάει μπάλες στον βασικό, ο Ικερ δεν ήταν εκεί, αλλά ήταν ο Μεχίας αυτός που ζέστανε τον Ντιέγο Λόπεθ. Ο Κασίγιας εκείνη την ώρα βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου μαζί με τους βασικούς, χωρίς να κάνει καν προθέρμανση.
Εκεί τον πλησίασε ο προπονητής τερματοφυλάκων, Χουάν Κανάλες, και τον ρώτησε πως είναι. Ο 32χρονος απάντησε με την ατάκα που έκανε τον γύρο του κόσμου. «Τουλάχιστον μπορώ να παίξω στο Trofeo Bernabeu».
Το 2011 μετά από «πόλεμο» στα clasico με την Μπαρτσελόνα, ο Κασίγιας πήρε τηλέφωνο τον Τσάβι για να του ζητήσει να χαμηλώσουν την ένταση. Ο Μουρίνιο τον άφησε τότε στον πάγκο για τον αγώνα του Trofeo Bernabeu. Ηταν η πρώτη ρήξη ανάμεσά τους...
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκαθάρισε ότι ο Ντιέγο Λόπεθ δεν είναι δεσμευτικά η επιλογή του για το υπόλοιπο της σεζόν και τόνισε ότι υπήρξαν κάποιες «μικρές λεπτομέρειες» που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. «Μίλησα με τον Ικερ, ο οποίος θέλει να παίζει, όμως είναι επαγγελματίας». Ο Κασίγιας πάντως κάθε άλλο παρά καθησυχάστηκε με τη δήλωση του προπονητή του.
Οπως προέκυψε από τα πρώτα ρεπορτάζ, την επομένη του… πάγκου κόντρα στην Μπέτις, ο Ικερ έφαγε με φίλους και παραδέχθηκε ότι έχει επηρεαστεί πολύ από αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έχει ήδη στα χέρια του τέσσερις προτάσεις, με αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι η καλύτερη.
Ο Κασίγιας πιστεύει ότι η τοποθέτησή του από τον Αντσελότι στους αναπληρωματικούς δεν έχει να κάνει με αγωνιστικά κριτήρια αλλά με απόφαση που έχει ληφθεί από 'πάνω' και φέρεται έτοιμος να περάσει την έξοδο του συλλόγου στον οποίο βρίσκεται από παιδί.
Και μπορεί ο Καρλέτο να έσπευσε να υποβιβάσει τη σημασία της κίνησής του, όμως στο βιογραφικό του σε Μίλαν, Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν δεν γράφει κάπου τη λέξη rotation, τουλάχιστον στο πρωτάθλημα.
Στην Παρί, ο Σιρίγκου είχε στο σπίτι του τα γάντια του βασικού της Ligue1, με τον Ντουσέζ να παίζει σε Κύπελλο και League Cup, στους Μπλε ο Τσεχ ήταν αμετακίνητος, ενώ στους Ροσονέρι συνέβαινε το ίδιο. Στα πρώτα του χρόνια ο Ντίντα ήταν σταθερά το Νο1 στην Serie A και όταν στην τελευταία του σεζόν αποφάσισε να αλλάξει τέρμα, σε όλο το Campionato έπαιζε ο Αμπιάτι και ο Βραζιλιάνος στο Κύπελλο UEFA και το Coppa Italia.
Αν, όπως ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει, η απόφαση είναι ειλημμένη, τότε γιατί η διοίκηση δεν τον έχει πουλήσει ήδη και προτιμάει να δίνει 12.7 εκατ. ευρώ τον χρόνο για έναν παγκίτη; Αν η Ρεάλ ήθελε να τον ξεφορτωθεί θα μπορούσε να το κάνει μέσα σε μερικές ώρες.
Ο αγώνας της επόμενης αγωνιστικής στην Γρανάδα έχει αποκτήσει πλέον σούπερ ενδιαφέρον, με όλα τα βλέμματα να επικεντρώνονται στο ποιος θα είναι το Νο1. Οποια και αν είναι η εξέλιξη πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κασίγιας δεν φέρεται σαν πραγματικός αρχηγός και σαν θρύλος ενός τεράστιου κλαμπ, αφού αυτό που λέει είναι ουσιαστικά ότι «εγώ είμαι πάνω από την ομάδα και αν δεν παίζω θέλω να φύγω».
Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η άποψη αυτών που ήθελαν να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο Μουρίνιο επειδή τα είχε σπάσει με τον San Iker και 'διέλυε το κλίμα στα αποδυτήρια'. Ο Special One είναι πλέον στην Τσέλσι, όμως χρειάστηκε μόλις μία μέρα στην Primera για να δημιουργηθούν πολυπρόσωπα πάνελ στην ισπανική τηλεόραση, στα οποία γινόταν ανάλυση για το ότι ο Κασίγιας αποφάσισε να μην κάνει προθέρμανση επειδή δεν ήταν βασικός.
Και τώρα τι; Είναι κομπλεξικός και ο Αντσελότι; Οι δύο τιτάνες της προπονητικής είναι και οι δύο άμπαλοι επειδή άφησαν στον πάγκο τον Κασίγιας;
«Δεν του αξίζει να το περνάει αυτό, δεν είναι καλό για κανέναν» είπε ο Μπερντ Σούστερ, ενώ ο Βίκτορ Βαλδές τόνισε ότι «είναι ο καλύτερος, έχει κάνει απίθανες επεμβάσεις». Σε μίνι γκάλοπ έξω από το «Μπερναμπέου» πάντως, οι περισσότεροι αφισιονάδος της Ρεάλ τάχθηκαν υπέρ του Ντιέγο Λόπεθ, ο οποίος άκουσε ξανά το όνομά του από την Fondo Sur.
Σε σχόλια αναγνωστών στον ισπανικό Τύπο διάβασα και τη γνώμη ότι «ο Κασίγιας είναι ο καρκίνος της Ρεάλ και εξαιτίας του έφυγε ο Μουρίνιο». Ισως αυτό να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα και ο «Αγιος Ικερ» να μην είναι τελικά τόσο αθώος…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: