Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Οι Έλληνες... ξανάρχονται!!

Τα γερμανικά εδάφη έχουν αποδειχτεί… ανώμαλα για τις ελληνικές ομάδες. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ όμως, τα έχουν «αλώσει» τουλάχιστον από μια φορά και ο ΠΑΟΚ σκοπεύει να τους μιμηθεί...

Οι Έλληνες... ξανάρχονται!
Κακός μπελάς έχουν αποδειχτεί αντίπαλοι απ’ την Γερμανία για τον ΠΑΟΚ, αφού πολλές φορές έχει φτάσει μια ανάσα απ’ την πηγή, χωρίς να έχει πιει μέχρι τώρα νερό.

Αυτή τη φορά όμως στοχεύει να αλλάξει την κακή παράδοση και να φτάσει στην έκτη νίκη ελληνικής ομάδας σε γερμανικά εδάφη.

Βέρντερ Βρέμης, Λεβερκούζεν, Αμβούργο και Σάλκε έχουν υποταχθεί μέσα στην τελευταία 15ετία σε ελληνικές ομάδες και συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Αμβούργο-Παναθηναϊκός 0-1 (26/09/00)

Ο πρώτος που το κατόρθωσε ήταν ο Παναθηναϊκός. Τον Σεπτέμβριο του 2000 –την ημερομηνία που στιγματίστηκε απ’ το τραγικό συμβάν του ναυαγίου του Σάμινα- οι «πράσινοι» ζούσαν μεγάλες στιγμές.

Ο Νασιόπουλος στο 36’ χάρισε μια τεράστια εκτός έδρας νίκη στον Παναθηναϊκό και έκανε το… πρώτο βήμα για τους Έλληνες.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Χαλκιάς, Χένρικσεν, Ολιβάρες, Γκούμας Βόκολος, Φύσσας, Γκαλέτο (73’ Κόλα), Μπασινάς (86’ Κουτσουρές), Καραγκούνης, Νασιόπουλος (58’ Σάριτς), Λυμπερόπουλος



Λεβερκούζεν - ΑΕΚ 4-4 (23-11-00)

Δύο μήνες αργότερα ήρθε η σειρά της ΑΕΚ και του… Φερνάντο Νάβας -ο οποίος συνόδευσε την αξέχαστη εμφάνιση με 2 γκολ, ενώ τα άλλα δύο πέτυχαν ο Λάκης στα πρώτα λεπτά και ο Τσιάρτας με πέναλτι – να πάρουν «χρυσή» ισοπαλία στη Γερμανία.

Συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και η παλικαρίσια παρουσία των «κιτρινόμαυρων» σε όλη τη διάρκεια του ματς το κατατάσσουν ακόμα και σήμερα στις μεγαλειώδεις εμφανίσεις των «κιτρινόμαυρων».

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Φερούζεμ, Κωστένογλου, Τσιάρτας (90' Κωνσταντινίδης), Νικολαϊδης (85' Σαβέφσκι), Ζήκος, Κασάπης, Λάκης, Ρουίζ (78' Κοπιτσής), Καψής, Νάβας



Σάλκε-Παναθηναϊκός 0-2 (11/09/01)

Μπορεί η δεύτερη μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού στη Γερμανία να συνέπεσε με την μέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος των δίδυμων πύργων, όμως γι’ αυτόν μόνο… καταστροφική δεν ήταν.

Ένα χρόνο μετά την νίκη στο Αμβούργο, οι «πράσινοι» οχύρωσαν και πάλι την άμυνα τους και με γκολ των Βλάοβιτς στο 75’ και Μπασινά πέντε λεπτά αργότερα, πανηγύρισαν μια ακόμα μεγάλη νίκη.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Μπασινάς, Καραγκούνης, Κόλκα (68’ Βλάοβιτς), Μικάελσεν (76’ Βόκολος), Σόουζα, Κωνσταντίνου (89’ Σάριτς)



Βέρντερ Βρέμης-Ολυμπιακός 1-3 (3/10/2007)

Η κατάρα του Ολυμπιακού τόσο στην Γερμανία, όσο και στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια έληξε τον Οκτώβριο του 2007 και μάλιστα με ανατροπή.

Η Βέρντερ προηγήθηκε, ο Στολτίδης ισοφάρισε και στα 10 τελευταία λεπτά Πατσατζόγλου και Κοβάσεβιτς σημείωσαν ένα απ’ τις πιο συγκλονιστικά «ερυθρόλευκα» διπλά.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού Νικοπολίδης, Τοροσίδης (86' Πάντος), Άντζας, Μπράβο, Ντομί (19' Σέζαρ), Λεντέσμα, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι (72' Κοβάτσεβιτς), Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα.



Βέρντερ Βρέμης-Παναθηναϊκός 0-3 (04/11/08)

Στην τελευταία μεγάλη ελληνική επιτυχία στην Γερμανία, ο Παναθηναϊκός του Χεν Τεν Κάτε πήρε μεγάλο διπλό επί της Βέρντερ Βρέμης.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά το έκανε με γκολάρα του Μάντζιου και με ένα απ’ τα ωραίοτερα γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του ο Γιώργος Καραγκούνης. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Τζιόλης λίγο πριν τη λήξη του ματς.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκάμπριελ (75’ Μουν), Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (79’ Γκούμας), Τζιόλης, Σιμάο, Νίλσον, Μάντζιος (87’ Σαλπιγγίδης) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: