Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Στόχος να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης…!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για την μεγάλη ευκαιρία που έχει ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια με τη Σάλκε, την οποία πρέπει να ευχαριστηθεί.

Στόχος να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης…
(Photo: paokfc.gr)
H μοίρα παίζει πάντα τέτοια παιχνίδια στα Κύπελλα Ευρώπης. Να βγαίνουν ξανά στον δρόμο ενός προπονητή οι μεγάλες του πρώην αγάπες. Εχει συμβεί ξανά στον ίδιο τον ΠΑΟΚ πριν από τριάντα χρόνια, με την κόντρα εναντίον της Μπάγερν, όταν στο πάγκο του «Δικέφαλου Αετού» βρισκόταν ο χαρισματικός Παλ Τσερνάι.

Ο Μαγυάρος τεχνικός είχε κάτσει στον βαυαρικό πάγκο για πέντε ολόκληρα χρόνια, έχοντας οδηγήσει την Μπάγερν σε τίτλους και στον τελικό του Κυπελλου Πρωταθλητριών και κατάφερε να εγκλωβίσει την πρώην του ομάδα και στα δύο ματς στο 0-0 με την πρόκριση να κρίνεται με δραματικό τρόπο στα πέναλτι με 9-8 υπέρ της γερμανικής ομάδας.

Ο Χουμπ Στέφενς αφού δούλεψε σε δύο διαφορετικές περιόδους της καριέρας του στη Σάλκε χαρίζοντάς της μάλιστα την κορυφαία της στιγμή, την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1997, τώρα είναι στον πάγκο του ΠΑΟΚ με τη μοίρα να επιλέγει αυτό το ζευγάρωμα σαν ένα καπρίτσιο!

Για τη Σάλκε το να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ζήτημα σχεδόν πενήντα εκατομμυρίων ευρώ, συνεπώς δεν πρόκειται για κάτι που το αντιμετωπίζεις αβασάνιστα. Ωστόσο έχω την αίσθηση πως για τον ΠΑΟΚ το να περάσει είναι πολύ πιο σημαντικό.

Δεν έχουν σημασία τα χρήματα, αφού ο Ιβάν Σαββίδης έχει δείξει ξεκάθαρα πως είναι αποφασισμένος να στηρίξει την επένδυσή του. Για τον ΠΑΟΚ η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ φυσικά θα φέρει ευπρόσδεκτο ρευστό στο ταμείο, αλλά η ουσία είναι πως θα τον βοηθήσει να μην κάνει απλά ένα βήμα, αλλά άλμα.

Θα είναι η εκτόξευση σε ένα επίπεδο διαφορετικό από αυτό που είχε συνηθίσει να κινείται. Αυτόματα θα του ανοίξει άλλες προοπτικές. Ομως, για να προσγειωθούμε και πάλι, δεν θα είναι εύκολο. Η Σάλκε έχει το know how σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ηταν πέρυσι στους ομίλους και μόλις πριν από δύο χρόνια μη λησμονούμε πως είχε παίξει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, διαλύοντας στον δρόμο της, την (τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης) Ιντερ.

Για τον ΠΑΟΚ πέραν του προφανούς αβαντάζ της παρουσίας του Στέφενς στον πάγκο άρα της απόλυτης γνώσης για τα συν και τα πλην της αντιπάλου του, ένα σημαντικό κέρδος είναι η απουσία του Χούντελααρ.

Ο Ολλανδός μπορεί να σε κερδίσει μόνος του αν βρεθεί σε καλή βραδιά και η ικανότητά του να σκοράρει προκαλεί πονοκέφαλο που ευτυχώς για αυτό το ματς δεν υπάρχει.

Μην κάνει επίσης κάποιος το λάθος και πάρει ως δεδομένη την εικόνα της Σάλκε στο 0-4 από τη Βόλφσμπουργκ το Σάββατο, γιατί η πείρα διδάσκει πως τα ματς πρωταθλήματος με τα ευρωπαϊκά ειδικά τέτοια εποχή, πάντα έχουν τεράστια διαφορά!

Πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι να φύγει από τη Γερμανία με ένα αποτέλεσμα που να τον αφήνει στο παιχνίδι της πρόκρισης και στο δεύτερο ματς.

Αυτό είμαι πεπεισμένος πως θα συμβεί γιατί και αμυντικά μπορεί να κλειστεί καλά και επίσης η ελληνική ομάδα διαθέτει ικανούς παίκτες στην αντεπίθεση για να πετύχει ένα γκολ. Κάτι τέτοιο στην οικονομία των δύο αγώνων ίσως αποδειχτεί καταλυτικό.

Ό,τι και να γίνει όμως, η ρεβάνς θα είναι εκεί που θα κριθούν όλα και εκεί ας μην ξεχνάμε πως δυστυχώς δεν θα έχει και πάλι κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ. Παρ' όλα αυτά το γεγονός και μόνο πως ενώ είχε αποκλειστεί από τη Μέταλιστ στο γήπεδο, έχει τώρα μπόνους.

Αντί να παίζει πλέι οφ με τη Μακάμπι για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, το έχει εξασφαλισμένο συνεπώς το άγχος δεν χρειάζεται. Εύκολο φυσικά είναι να το λες, αλλά δύσκολο να το πραγματοποιείς.

Παρ' όλα αυτά για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς είναι μία μεγάλη ευκαιρία που επί της ουσίας δεν θα της δινόταν, άρα πρέπει να την ευχαριστηθεί και κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να βγάλει!Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: