Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Η απάντηση των Αγγελόπουλων...!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει στο blog του για το μεγάλο κόλπο της απόκτησης του Γιάννη Παπαπέτρου και τις απαντήσεις των αδερφών Αγγελόπουλων.

Εδωσαν πολλές απαντήσεις ο Παναγιώτη και ο Γιώργος Αγγελόπουλος με το διπλό μεταγραφικό κτύπημα της 20ης Αυγούστου. Και έστειλαν μήνυμα ότι θα μείνουν για πολλά χρόνια στο μπάσκετ, συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξαν το καλοκαίρι του 2011.
Κι αν η απόκτηση του Δημήτρη Αγραβάνη ήταν δεδομένη από την προηγούμενη εβδομάδα, η προσθήκη του Γιάννη Παπαπέτρου ήταν το μεγάλο κόλπο. Τη στιγμή που η επιστροφή του 19χρονου γκαρντ-φόργουορντ στο Τέξας θεωρούνταν από τους περισσότερους σίγουρη, ήρθε ο Ολυμπιακός να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Κάπως έτσι άλλωστε γίνονται και τα μεγάλα κόλπα. Διχως να το πάρει χαμπάρι κανείς.
Οσο βέβαια σημαντική είναι η προσθήκη του Παπαπέτρου, άλλο τόσο μπορεί να αποδειχθεί και του Αγραβάνη. Και οι δύο είναι 19 ετών, ήταν συμπαίκτες στην Εθνική Νέων που πήρε την 5η θέση στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ (αν και θα μπορούσαν να πάρουν ένα μετάλλιο) και εκτός απροόπτου θα παίξουν μαζί και στην επόμενη διοργάνωση U-20. Θεωρούνται ικανοί να στελαχώσουν την ανδρών τα επόμενα χρόνια, ο Αγραβάνης μάλιστα έπαιξε φέτος με τον Πανιώνιο στο δεύτερο μισό της σεζόν και άρχισε να δίνει το στίγμα του.
Βέβαια ο τέως φόργουορντ των κυανέρυθρων μοιάζει περισσότερο με προσθήκη για το μέλλον, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει πληρότητα στη θέση "4". Ομως ο Μπαρτζώκας τον ζήτησε από φέτος στην ομάδα και δεν αποκλείεται να κερδίσει θέση στη 12αδα.
Αυτός που δείχνει πιο έτοιμος να μπει στο πιο υψηλό επίπεδο είναι ο Παπαπέτρου, που αγωνίζεται και σε μια θέση που ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη ενίσχυσης. Ο Κώστας Μίσσας που τον γνωρίζει καλά είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ο νεαρός είναι ικανός να μπει από τώρα στα βαθιά, ο Αντρέα Τρινκιέρι σκέφτηκε να τον καλέσει και στους άνδρες...
Οπως και να έχει, όμως, ο Ολυμπιακός έδειξε με το διπλό μεταγραφικό κτύπημα ότι φροντίζει και το παρόν, αλλά και το μέλλον του. Απέκτησε δύο από τους καλύτερους παίκτες U-20 στην Ελλάδα και κάπως έτσι έδωσε συνέχεια στο πρότζεκτ που λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2011. Μέσα από τους πρωταθλητές Ευρώπης, τα δύο παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν μπασκετικά και συνδράμουν στην παραμονή του Ολυμπιακού στο πιο υψηλό επίπεδο. Κι αν δουλέψουν σωστά, θα γίνουν οι επόμενοι εκατομμυριούχοι.
Και πάνω απ' όλα, οι Αγγελόπουλοι έδωσαν την απάντησή τους. Οχι στον Παναθηναϊκό όπως λένε ορισμένοι λόγω επικοινωνιακής νίκης, αλλά στους ίδιους τους οπαδούς του Ολυμπιακού που γκρίνιαξαν. Μετά την παραχώρηση του Παπανικολάου κάποιοι πίστεψαν ότι οι ιδιοικτήτες της ΚΑΕ έριξαν λευκή πετσέτα. Οτι δεν έχουν άλλα λεφτά, δεν ενδιαφέρονται για την ομάδα, ότι κράτησαν το 1,5 εκ ευρώ από την πώληση του Παπ και δεν το επένδυσαν. Μόνο που όσοι φρόντισαν να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα, αντιλήφθηκαν πόσο λάθος έκαναν. Οχι μόνο μία προσθήκη ταλαντούχου παίκτη έκαναν οι Αγγελόπουλοι, αλλά δύο. Ο Ολυμπιακός κράτησε το καλύτερο για το τέλος.
Και ειδικά με την απόκτηση του Παπαπέτρου, φρόντισαν και το παρόν της ομάδας, είναι πλήρης πλέον και στη θέση "3". Με Περπέρογλου, Λοτζέσκι και τον 19χρονο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει όσες λύσεις χρειάζεται. Γιατί ο Παπαπέτρου δεν είναι απλά μια επένδυση για τα επόμενα χρόνια, μπορεί να μπει γρήγορα στα βαθιά και να κολυμπήσει δίχως κανένα φόβο.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: