Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Premier… win!!

Μαν. Γιουνάιτεντ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός είναι μερικοί απ' τους πρωταθλητές που άρχισαν τις εγχώριες υποχρεώσεις τους από κει που τις είχαν αφήσει την περασμένη σεζόν. Τους πανηγυρισμούς.

Premier… win!
Κάποιοι «μάτωσαν» για να υπερασπιστούν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Άλλοι μπήκαν χαλαρά και δεν δυσκολεύτηκαν να επιβεβαιώσουν το όνομα τους.

Και άλλοι απλά επιβεβαίωσαν τον κανόνα της γκέλας στην πρεμιέρα.

Οι πρωταθλητές των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (πλην των Ιταλών που αρχίζουν το ερχόμενο Σάββατο 24/8) μπήκαν δυναμικά στα εγχώρια πρωταθλήματα και μόνο δύο δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τους πανηγυρισμούς απ’ την περσινή χρονιά.

Στην… δεύτερη κατηγορία –των ομάδων που δεν ανέβασαν στροφές, αλλά δεν τα βρήκαν και ιδιαίτερα σκούρα στην πρεμιέρα- μπήκε και ο Ολυμπιακός μετά τη χθεσινή του νίκη με 1-0 επί της Καλλονής.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν δυνατά μια χρονιά με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, ακολουθώντας τα χνάρια των μεγάλων πρωταθλητών Ευρώπης.


Μια Μπαρτσελόνα... άλλο πράγμα εμφανίστηκε στην πρεμιέρα του Primera Division.

Μέσα σε ένα ημίχρονο πρόλαβε να ξεσπάσει στη Λεβάντε, αλλά και να σπάσει μερικά ακόμα απ’ τα ρεκόρ που…δεν είχε αγγίξει ακόμα.

Αυτά της μεγαλύτερης νίκης σε πρεμιέρα, του καλύτερου ντεμπούτο προπονητή και του γρηγορότερου γκολ σε πρεμιέρα της ομάδας.


Μπαρτσελόνα-Λεβάντε 7-0
(3' Αλέξις, 12', 42' πεν. Μέσι, 23' Ντάνι Άλβες, 26' Πέδρο, 45' Τσάβι, 73' Πέδρο)

Χωρίς τις προσθήκες Γκέτσε και Αλκάνταρα και με το ντεμπούτο του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο στο πρωτάθλημα, η Μπάγερν έδειξε πως δεν... αστειέυεται.

Οι Βαβαυροί έβγαλαν από νωρίς τα «δόντια» του πρωταθλητή και μετέτρεψαν σε βόλτα την πρεμιέρα τους στην Μπουντεσλίγκα.


Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ 3-1
(12' Ρόμπεν, 16' Μάντζουκιτς, 68' πεν. Αλάμπα - 40' αυτ. Ντάντε)

Η μοναδική πρωταθλήτρια που δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο της βρίσκεται στο Βέλγιο.

Η Άντερλεχτ όχι μόνο ηττήθηκε με 3-2 απ' την Λόκερεν, αλλά εμφατικά ξέχασε το όνομα του πρωταθλητή, αφού απ' το 19' έμεινε να κυνηγάει στο σκορ την 5η ομάδα της περσινής περιόδου.


Άντερλεχτ-Λόκερεν 2-3
(55' Μπρούνο, 76' πεν. Ζιλέ - 19', 63' Βάνακεν, 71' Ρενάκλ)

Με νίκη γράφτηκε η… πρώτη σειρά της νέας σελίδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, υπό την καθοδήγηση του Ντέιβιντ Μόγες.

Και αν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποτελεί πια παρελθόν για τους «διαβόλους», ο Φαν Πέρσι ήταν εκεί και με δυο γκολ «καθάρισε», ενώ ο Γουέλμπεκ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με άλλα δύο.


Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4
(34', 72' Φαν Πέρσι, 36', 92' Γουέλμπεκ - 82' Μπονί)

Αξία πρωταθλητή έδειξε και ο Άγιαξ στην πρεμιέρα, επικρατώντας σαν… άνεμος της Ρόντα με 3-0.


Άγιαξ – Ρόντα 3-0
(8’ Φαν Ράιν, 31’ ντε Γιόνγκ, 83’ Φίσερ)

Αυτή κι αν είναι πρωταθλήτρια! Η Σέλτικ είναι μια απ’ τις ομάδες που επιβεβαίωσε με εκκωφαντικό τρόπο ότι κρατάει τα ηνία στην πρεμιέρα του σκοτσέζικου πρωταθλήματος.

Έμεινε πίσω στο σκορ σχεδόν με το καλημέρα, ισοφάρισε σχετικά γρήγορα και λίγο πριν τη νίκη ο Στόουκς «καθάρισε» για το ποδαρικό με το δεξί.


Σέλτικ - Ρος Κάουντι 2-1
(27', 87' Στόουκς - 3' Μάτσεν)

Και όταν όλοι οι πρωταθλητές πανηγυρίζουν, στην Γαλλία επιβεβαιώνεται η παράδοση της γκέλας.

Η Παρί Σεν Ζερμέν λίγο έλειψε να μετατρέψει σε «κηδεία» την φετινή της πρεμιέρα, αφού έμεινε γρήγορα πίσω στο σκορ και παρότι στο 60’ έφερε το ματς στα ίσα, δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε όταν η Μονπελιέ έμεινε με 10 παίκτες για 18 λεπτά.


Μονπελιέ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(10’ Καμπελά- 60’ Μάξουελ)

Πίσω στο σκορ έμεινε και η Πόρτο στην εκτός έδρας πρεμιέρα της Superliga κόντρα στην Σετούμπαλ.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους πρωταθλητές Πορτογαλίας λίγο μετά το πρώτο δεκάλεπτο, όμως τα… κότσια του πρωταθλητή δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση και με 3 γκολ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα.


Σετούμπαλ - Πόρτο 1 – 3
(13΄ Μάρτινς – 49’ πεν. Ζόσουε, 61’ Κιντέρο, 88’ Μαρτίνεζ )
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: