Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Bάλνερ αποκλειστικά στο «Μ» για Στέφενς: «Αυστηρός, ευθύς και δίκαιος»!

Ένα γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους επιθετικός είχε την τύχη (όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος στο "Μ"), να εργαστεί με τον Χουμπ Στέφενς και μάλιστα πρόσφατα, μόλις πριν από δύο χρόνια, στη Σάλτσμπουργκ. Ο λόγος για τον Ρόμαν Βάλνερ τον οποίο και βρήκαμε στην Αυστρία όπου συνεχίζει τις διακοπές του, λίγες ημέρες αφότου επέστρεψε από την Κω, όπου πέρασε ξέγνοιαστες στιγμές με την οικογένεια του. Ο 31χρονος Αυστριακός επιθετικός τη σεζόν 2010-2011 ήταν ο πρώτος σκόρερ της Σάλτσμπουργκ με 18 γκολ σε 32 συμμετοχές, ενώ την προηγούμενη είχε 14 συμμετοχές και 5 γκολ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΝΤΖΙΟ

- Ρόμαν, ο Χουμπ Στέφενς αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ. Εσύ συνεργάστηκες μαζί του, πως είναι σαν προπονητής;

"Είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους τεχνικούς που έχω δουλέψει και είμαι ιδιαίτερα τυχερός για αυτό. Είχα μια πολύ καλή συνεργασία μαζί του, πετυχαίνοντας αρκετά τέρματα. Την πρώτη χρονιά μαζί του πήραμε το πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη, θυμάμαι ότι είχαμε χάσει το πρωτάθλημα από τη Στουρμ Γκρατς στις λεπτομέρειες".

- Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του, ως τεχνικός;

"Είναι λίγο παρεξηγημένος, επειδή δεν του αρέσει να εκτίθεται ιδιαίτερα στον Τύπο. Δεν νομίζω όμως ότι έχει ιδιαίτερη ανάγκη για να το κάνει. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως δούλευε πολλές ώρες με τους συνεργάτες του για την ομάδα. Μπορεί να ήταν αυστηρός, αλλά ήταν ευθύς και δίκαιος με τον κάθε παίκτη. Έτσι συνέβη και με εμένα. Με βελτίωσε ιδιαίτερα σε τακτικό επίπεδο, με έμαθε να κινούμαι καλύτερα στην αντίπαλη περιοχή, ενώ θυμάμαι πως όλοι βασιζόμασταν στο ομαδικό πνεύμα για να πετύχουμε".

- Σαν άνθρωπος πως είναι; Έχει ελαττώματα;

"Δεν ξέρω αν πρόκειται για ελάττωμα ή για προτέρημα, απλά έχει τη δική του φιλοσοφία όταν δουλεύει και δεν του αρέσει να αμφισβητείται, ότι είναι σωστός απέναντι στους παίκτες. Είναι χαμηλός τόνων, αν και παθιάζεται ιδιαίτερα με τη δουλειά του. Ξαφνιαζόμασταν καμιά φορά με τον τρόπο που φανατίζονταν με την ομάδα. Ζει έντονα το κάθε παιχνίδι, είναι ένας ζωντανός άνθρωπος, γεμάτος ενέργεια που σου επαναλαμβάνω δουλεύει πολύ και με την κάθε λεπτομέρεια. Είμαι βέβαιος πως θα πετύχει στον ΠΑΟΚ, γιατί δουλεύει πολύ σκληρά και αυτό έχει αποτελέσματα".

- Υπάρχει κάτι που θυμάσαι από αυτόν:

"Δεν πρόκειται να ξεχάσω όταν πριν από τα παιχνίδια με αντίπαλο τη Γιουβέντους για το Europa League (η Σάλτσμπουργκ δεν έχασε κανένα από τα δύο 0-0 και 1-1), μας έδωσε να καταλάβουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το βλέπαμε στα μάτια του. Τις θυμάμαι εκείνες τις στιγμές".

- Προσωπικά πως είσαι, σε βρίσκουμε στην Ίνσμπρουκ;

"Ναι είμαι καλά στην ομάδα κι ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω και τη νέα σεζόν σε αυτή. Δεν μου λείπει όμως η Ελλάδα, αφού πέρασα λίγες ημέρες διακοπών στην Κω (γέλια). Ενημερώνομαι όμως για το ελληνικό πρωτάθλημα, έχω φίλους στην Ελλάδα και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν την επισκέπτομαι". πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: