Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Δώνης: «Το πρωτάθλημα χρειάζεται ομάδες με δυναμική και κόσμο»

Ο προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το πώς είδε τον Άρη που αντιμετώπισε πριν από μερικές ημέρες σε φιλική αναμέτρηση στο Καρπενήσι. Αναλυτικά ο ικανός τεχνικός δήλωσε:
«Δεν θεωρώ πως ήταν επιλογή των ελληνικών ομάδων η στροφή στους Έλληνες προπονητές, απλά έτυχε ως μια απλή συγκυρία. Τυχαίνει να είμαστε πιο φθηνοί, δεν έγινε δηλαδή μια συνειδητή επιλογή από τους παράγοντες. Προσωπικά τυχαίνει να έχω πολύ διαφορετική άποψη σε σχέση με αυτή που ισχύει στην Ελλάδα. Ότι δηλαδή το σχέδιο και το πλάνο πρέπει να το εφαρμόζει η ομάδα και όχι ο προπονητής».
Σχετικά με την ομάδα του Άρη: «Ο Άρης είναι μια ομάδα που πάντα έχει ανταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με τέτοια δυναμική που διαθέτει. Δεν θα μπορούσε να έχει άλλο ρόλο στο πρωτάθλημα. Κανείς δεν μπορεί ασφαλώς να βγάλει συμπέρασμα στο πρώτο διάστημα της προετοιμασίας. Ο προπονητής του Άρη δείχνει πάντως πως θέλει να παίξει πιο γρήγορα η ομάδα, να μεταβεί γρήγορα από την άμυνα στην επίθεση. Αυτά είναι χαρακτηριστικά του κυρίου Τσιώλη, τα οποία φάνηκαν και στο μεταξύ μας παιχνίδι.
Γενικά το πρωτάθλημα πάντως χρειάζεται δυνατές ομάδες που θα έχουν δυναμική και πολύ κόσμο. Εμείς για παράδειγμα (σ.σ. Ατρόμητος) είμαστε μια ομάδα που αποπνέει υγεία, αλλά δεν έχουμε τον κόσμο και τη δυναμική άλλων ομάδων. Φέτος θα έχουμε ένα δύσκολο πρωτάθλημα λόγω συγκυρίας οικονομικής κρίσης, αλλά και διάφορων άλλων περίεργων καταστάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: