Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Κούγιας: «Αντί να είναι στη φυλακή… κάνει εκατομμύρια»!

Ο Αλέξης Κούγιας, με αφορμή τις δηλώσεις του Άγγελου Τραυλού, απάντησε στον γνωστό μάνατζερ για το χαρακτηρισμό ότι είναι «πελάτης των ΜΜΕ», μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NOVAΣΠΟΡ FM 94,6» και δίνοντας την δική του διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Είμαι ο κύριος μάρτυρας και για αυτό καλούμε. Είμαι ο μοναδικός επώνυμος μάρτυρας. Είμαι ο μάρτυρας που θα κληθεί να καταθέσει και το δικαστήριο θα αποφασίσει για την τιμωρία τους. Είμαι υπερασπιστής ανθρώπων που έχουν ποινικά αδικήματα, όμως στα στημένα είμαι μάρτυρας κατηγορίας.

Δεν θα ήθελα ποτέ να ήμουν μάρτυρας που εκ του ασφαλούς θα καταθέσει στην ασφάλεια. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Στην Παναχαϊκή έχω κάνει αφίσα 5χ5, που λέει ας αφήσουν την Πανάχα να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Υπάρχουν κάποιοι που το εμποδίζουν. Είμαστε μια χώρα που έχει Δημοκρατία και εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών. Είμαι 35 χρόνια ποινικολόγος και δεν έχω δει μια άδικη απόφαση. Δεν έχω δει έντιμο μάρτυρα να έχει υποστεί κάτι στη ζωή του. Και δεν έχω δει κάποιον να καταθέτει και να φοβάται.

Αν αυτό ενοχλεί κάποιους ανθρώπους όπως τον Τραυλό που κάθισαν στο ποδόσφαιρο ως βδέλλα, δημιούργησαν ένα παρασκήνιο 15 χρόνια και δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα άλλο. Ομάδες από το πουθενά από Αθήνα ή επαρχία ανέβαιναν κατηγορίες σαν ασανσέρ. Ενώ όλοι λένε ότι είμαι καλός δικηγόρος, πήγα να γίνω ο αποτυχημένος. Κάποιος μπορεί να φανταστεί επιτυχημένο τον Κομπότη, τον Μπέο, τον Τσακογιάννη, τον Παπαδόπουλο, τον Κανελλάκη, τον Τραυλό, που ανέβαιναν κατηγορίες όλα αυτά τα χρόνια και εμείς είμαστε οι αποτυχημένοι. Έχουν αποκτήσει το θράσος και την έπαρση και λένε διάφορα.

Η Παναχαϊκή δεν έχει ανάμιξη. Είναι αυτή που πρωτοστάτησε. Σε ένα ματς με το Αιγάλεω με τον Χατζάρα, λίγο πριν μπουν στο γήπεδο, τραυματίστηκαν 6 παίκτες. Έστειλα κατάλογο, που έλεγε αυτή είμαστε η Παναχαϊκή, αυτή είναι η Ηλιούπολη. Που εμπλέκεται η Παναχαϊκή; Επειδή λέει αηδίες ο προπονητής της; Ποιος είναι ο κ. Τραυλός. Έχει ακίνητα και εκατομμύρια ευρώ. Έχει το θράσος και κάνει κριτική. Ρωτάω. Που είναι εμπλεκόμενη η Παναχαϊκή. Που με την Κόρινθο είχαν χτίσει μηχανισμό για να με χτυπήσουν;
Ας τολμήσει να πει κάποιος ότι έχουμε διπλά συμβόλαια. Ο Χατζάρας, που κακή ώρα τον πήρα, μου φέρνει τον Σιντιμπέ, τον Ζαπρόπουλο και τον Δρούγα. Ισχυρίζονται ότι έχουν διπλά συμβόλαια. Ας εμφανιστεί κάτι και θα τα πούμε στα δικαστήρια. Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από τα 17 μου χρόνια όταν υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο. Ως ιδιοκτήτης ή πρόεδρος είμαι άνθρωπος που μια ζωή πετύχαινα ξεχωριστές διακρίσεις απέναντι σε αυτά τα υποκείμενα. 

Άνθρωποι που δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν, εμφανίζονται με περιουσίες. Νομίζουν ότι θα φοβηθώ;

Έχει πει που βρήκε τα 26 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν στο λογαριασμό του; Να μας πει πως έγινε μάνατζερ. Ξέρει τι είναι οι ενδείξεις; Νομίζουν ότι πάνε να κοροϊδέψουν την κοινωνία. Τα εγκλήματα αποδεικνύονται. Οι ενδείξεις, οι μαρτυρίες, τα έγγραφα, οι πραγματογνωμοσύνες.  Είναι το πρώτο αποδεικτικό μέσο. Νομίζουν ότι έχουμε να κάνουμε με παράνομες υποκλοπές. Όταν θα ακούσει τη φωνή του κατηγορουμένου θα το πάρουν ως απλή ένδειξη. Αυτό γίνεται κάθε μέρα. Είναι η μόνιμη δουλειά του. Θα πουν ότι μιλήσουν για άσπρο δελφίνι;

Έχω αποφύγει να μιλήσω, γιατί έλεγαν ότι βγαίνω για διαφήμιση. Το έκανα με επώνυμο. Δεν έχω ούτε μπράβους, όπως είχαν αυτά τα φρούτα. Υπάρχει προστασία στην περιουσία μου και διακριτική προστασία, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω τρόπο ζωής. Ήθελα να κάνω παρέμβαση για να προστατέψω αυτό που αγαπώ το ποδόσφαιρο και την ομάδα μου. Θεσμικά δεν έχω κανένα παράπονο.
Βλέπω ότι οι αθλητικοί εισαγγελείς κάνουν το καθήκον τους. 

Δεν θέλω να προκαταλάβω. Μπορώ καλύτερα από τον κ. Τραυλό. Υπάρχουν στοιχεία, δεν μπορώ να πω τι απόφαση θα βγει. Δεν μου αρέσει την ώρα που πέφτει κάποιος, να πηγαίνω και να τον χτυπάω. Είδατε κανέναν να κατηγορεί τον Τραυλό; Μου έστελνε μηνύματα, ότι θα σου βγάλω το ένα, το άλλο. Τον πήρα ευθέως και του είπα να βγάλει ότι θέλει, γιατί αυτό είναι εκβίαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: