Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Από τον Στέφενς, μέχρι τις μεταγραφές που ΔΕΝ έγιναν!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό.

Από τον Στέφενς, μέχρι τις μεταγραφές που ΔΕΝ έγιναν
Αυτό περίεργο ανακάτεμα της τράπουλας από τον Στέφενς, σηκώνει πολύ κουβέντα:

Η αφαίρεση του Αθανασιάδη και του Λούκας από το βασικό σχήμα είναι τουλάχιστο ανεξήγητες. Ειδικά όταν τη θέση τους παίρνουν ο Νέσιντ που δεν έχει δείξει ακόμη τίποτε απολύτως κι ο Γεωργιάδης που, σε σύγκριση με τον Λούκας, άραγε τι παραπάνω θα μπορούσε να προσφέρει; Όπως αποδείχθηκε, τίποτε. Δεν περίμενε κανείς κάτι περισσότερο.

Επίσης, με ποια λογική αντικαθίσταται ο Αθανασιάδης, που με το γκολ του έχει βάλει τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρόκρισης;

Οι ενστάσεις για τις επιλογές του Στέφενς, είναι σχεδόν προσχηματικές…

Η ουσία βρίσκεται σε όσα ΔΕΝ έκανε η διοίκηση που δείχνει και λέει ότι θα ξοδέψει εκατομμύρια για να ενισχυθεί η ομάδα και να κοντράρει τη Σάλκε κι άλλες ομάδες με την ίδια μεγάλη εμπειρία. Ομάδες που ακόμη κι αν παρατάσσονται με σοβαρές ελλείψεις, ακόμη κι όταν παίζουν με «δέκα», μπορούν να κάνουν μεγάλες ζημιές.

Αν λοιπόν υπήρχαν ακόμη μερικοί ακόμη της συνομοταξίας του Μίροσλαβ Στοχ, είτε στην αμυντική γραμμή, είτε σε άλλες θέσεις οι οποίες πονούν και αυτό έχει ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό, η έκβαση των αγώνων με τη Σάλκε θα ήταν διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ δεν θα άνοιγε λογαριασμό στο Europa League, αλλά, θα ήταν ένα από τα φετινά αστέρια του Champions League.

Κι αυτό δεν σημαίνει μόνον θα είχε συμπεριληφθεί στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αριστοκρατία. Θα είχε αλλάξει οριστικά επίπεδο, θα είχε πλέον γίνει όσο δυνατός θα του άξιζε, αφού μια διοίκηση σαν αυτή του Ιβαν Σαββίδη, είχε προηγουμένως επενδύσει μερικά εκατομμύρια, τα οποία θα εισέπραττε με τη συμμετοχή του στους ομίλους. Δεν αποκλείεται να ήταν και κερδισμένος. Αυτό βέβαια είναι μια άλλη συζήτηση…

Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε τόσο κοντά σε μια ιστορική επιτυχία που θα μπορούσε να την είχε κάνει δική του, ίσως ακόμη και από τον πρώτο αγώνα, αν ήταν όσο δυνατός χρειαζόταν. Δηλαδή, αν είχε κάνει έγκαιρα τις επιλογές σε στόπερ και δεκάρι ή αριστερό μπακ ή ό,τι άλλο χρειάζεται για να δυναμώσει.

Υ. Γ. Κρίμα και για αυτούς τους ποδοσφαιριστές που φάνηκε να δίνουν όσες δυνάμεις διαθέτουν για την πρόκριση της ομάδας τους. Κρίμα και για τον σπουδαίο προπονητή που έχει εκφραστεί πλέον ανοικτά για τις επιλογές των ποδοσφαιριστών που του παρέδωσαν οι διοικούντες και δεν τους υπολογίζει, επειδή δεν τους θεωρεί αρκετά ικανούς. Κι ας μην συμφωνούμε με τις χθεσινές του επιλογές… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: