Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Βελτιωθήκαμε στην άμυνα, έχουμε αδυναμίες»

Δεν τα είδε όλα τόσο καλά ο Βασίλης Σπανούλης, μετά την άνετη νίκη της Εθνικής μπάσκετ επί της Βοσνίας στην πρεμιέρα του «Ακρόπολις».

«Βελτιωθήκαμε στην άμυνα, έχουμε αδυναμίες»
Ο γκαρντ του Ολυμπιακού τόνισε πως η ομάδα βελτιώθηκε στην άμυνα, όμως παρουσίασε κάποιες αδυναμίες που πρέπει να βελτιώσει στις δώδεκα μέρες μέχρι την έναρξη του Ευρωμπάσκετ. Ευχαρίστησε τον κόσμο και ζήτησε μεγαλύτερη συμπαράσταση στα επόμενα ματς του τουρνουά.

Αναλυτικά: «Δείξαμε καλύτερο πρόσωπο. Πιο σοβαρό. Προσπαθήσαμε παραπάνω στην άμυνα. Έχουμε κάποιες αδυναμίες, αλλά για αυτό είναι τα φιλικά. Έχουμε ακόμα δώδεκα μέρες μπροστά μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε παραπάνω. Είναι βέβαια η "επίσημη αγαπημένη", αλλά καταλαβαίνουμε ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές, για αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους ήρθαν.

Εμείς έχουμε ακόμη δύο φιλικά μέχρι να ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να εμφανιστούμε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε. Θα βελτιωθούμε όσο πρέπει για να είμαστε έτοιμοι στο τουρνουά.
Η δουλειά μας είναι να παίζουμε στο γήπεδο για όσο χρόνο θέλει να μας χρησιμοποιήσει ο προπονητής μας».

Ο Κώστας Σλούκας επισήμανε πως: «Η ομάδα έδειξε βελτίωση, κυρίως στην άμυνα. Νομίζω φάνηκε στο γήπεδο αυτό. Όλοι οι παίκτες έβαλαν τα πόδια τους στο γήπεδο, έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους και έπαιξαν σωστή άμυνα.

Ήταν επιλογή του προπονητή, από ‘κει και πέρα ο κάθε ένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του στο γήπεδο. Θεωρώ πως όλοι έκαναν αυτό που έπρεπε, ειδικά στην άμυνα και νικήσαμε εύκολα το παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι και τα επόμενα. Αυτό που προέχει είναι να νικά η ομάδα και να μη δέχεται εύκολα πόντους».

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης συμπλήρωσε πως: «Σίγουρα, αυτό το παιχνίδι έχει διαφορά, σε σχέση με εκείνα στη Γερμανία. Παίξαμε καλύτερη άμυνα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αν με ρωτούσες ποιος είναι ο στόχος και τι πρέπει να βελτιώσουμε, θα σου έλεγα μόνο η άμυνα.

Αλλάξαμε μερικά πράγματα σε θέματα τακτικής. Αυτά είναι φιλικά παιχνίδια, δεν πρέπει να τα παίρνουμε και τόσο τις μετρητοίς. Το Ευρωμπάσκετ θα είναι διαφορετικό… Όλοι προλαβαίνουν να είναι έτοιμοι στην πρεμιέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: