Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Ζορίστηκαν» Λίβερπουλ και Καραγκούνης!

Μπορεί στο πρωτάθλημα να έχει ξεκινήσει μία χαρά ωστόσο στο Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Νοτς Κάουντι και με 4-2 να πάρει την πρόκριση στον γ’ γύρο.

«Ζορίστηκαν» Λίβερπουλ και Καραγκούνης
Πρόκριση στα πέναλτι για την Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη.

Με τους περισσότερους από τους βασικούς παρατάχθηκε η Λίβερπουλ, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό στην αναμέτρηση του «Άνφιλντ» με τον Στέρλινγκ για να έρθει ο Ντάνιελ Στάριτζ να «γράψει» το 2-0 στο 29’.

Οι φιλοξενούμενοι, που αγωνίζονται στη League One, δεν τα παράτησαν όμως. Αρχικά κατάφεραν να μειώσουν με τον Αρκουίν στο 62’ και ο Κουμπς στο 84’ έκανε το 2-2 που έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί, ο Στάριτζ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους (στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης) και ο Χέντερσον στο 109’ διαμόρφωσε το τελικό 4-2, που στέλνει τη Λίβερπουλ στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Την διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε η Φούλαμ για να πάρει την πρόκριση. Με τον Γιώργο Καραγκούνη να αγωνίζεται βασικός, η ομάδα του Μάρτιν Γιόλ, προηγήθηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπέρτον στο 36’ με τον Τααράμπτ. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, πάντως, ο Ντάιερ έφερε το ματς στα ίσια και οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Στο 102’ ο Σάιμς έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους αλλά οι Λονδρέζοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ο Ρονταγέγκα (που είχε περάσει στη θέση του «Κάρα» στο 103’) τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 120’ διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Στα πέναλτι οι «κότατζερς» ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν την πρόκριση με 5-4.

Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από τον 2ο γύρο του Capital One Cup, με την Μπρίστολ Σίτι να νικά με σκορ 2-1 την Κρίσταλ Πάλας και να την στέλνει… σπίτι της.

Οι υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, εύκολα ή δύσκολα πήραν την πρόκριση στον 3ο γύρο.

Η Νόριτς επικράτησε 6-3 της Μπέρι με τον Ελμάντερ να πετυχαίνει τα δύο πρώτα του γκολ με την ομάδα του Κρις Χιούτον.

Περίπατος για την Σαουθάμπτον με το εντυπωσιακό εκτός έδρας, 5-1, κόντρα στην Μπάρνσλεϊ.

Η Γουέστ Μπρομ είχε εύκολο έργο με αντίπαλο την Νιούπορτ (3-0), ενώ η Γουέστ Χαμ τα βρήκε λίγο πιο δύσκολα με την Τσέλτεναμ (2-1).

Τα... χρειάστηκε η Σάντερλαντ (στο ντεμπούτο του Χάρι Μαυρία) που βρέθηκε 2-0 πίσω στο σκορ απέναντι στην ΜΚ Ντονς, αλλά με τέσσερα γκολ από το 78' και μετά, πήρε την πρόκριση με 4-2.

Μια από τα... ίδια για την Χαλ η οποία χρειάστηκε την παράταση για να πάρει τη νίκη-πρόκριση (1-0) στην έδρα της Λέιτον Όριεντ.

Εντύπωση προκάλεσε το εμφατικό 6-0 της Πίτερμπρο επί της Ρέντινγκ, ενώ τον αποκλεισμό γνώρισε η ΚΠΡ με το εντός έδρας 0-2 από την Σουίντον.

Αναλυτικά τα αποψινά αποτελέσματα:

Καρλάιλ-Λέστερ 2-5

Ντονκάστερ-Λιντς 1-3

Σάντερλαντ-ΜΚ Ντονς 4-2

Μπρίστολ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας 2-1

Μπάρνσλεϊ-Σαουθάμπτον 1-5

Μπέρτον-Φούλαμ 1-1 (παρ. 2-2, 4-5 στα πεν.)

Μπέρνλι-Πρέστον 2-0

Λίβερπουλ-Νοτς Κάουντι 2-2 (4-2 παρ.)

Νόριτς-Μπέρι 6-3

Λέιτον Όριεντ-Χαλ 0-0 (0-1 παρ.)

Γουέστ Χαμ-Τσέλντεναμ 2-1

Γιόβιλ-Μπέρμιγχαμ 2-2 (3-3 παρ.. 2-3 στα πεν.)

Ντέρμπι-Μπρέντφορντ 5-0

ΚΠΡ-Σουίντον 0-2

Τρανμίρ-Μπόλτον 1-1 (1-1 παρ., 4-2 στα πεν.)

Πίτερμπρο-Ρέντινγκ 6-0

Χάντερσφιλντ-Τσάρλτον 3-2

Γουέστ Μπρομ-Νιούπορτ 3-0

Πηγή: England 365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: