Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Χειροκρότημα, όχι κλάψα!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τον αποκλεισμό – θρίλερ του ΠΑΟΚ από την Σάλκε. Η διαφορά, το χέρι, η μουρμούρα και τα κέρδη. Θα το πω ακριβώς όπως το είδα παρακολουθώντας το παιχνίδι. Και θα το έγραφα έτσι για όποια ελληνική ομάδα κι αν γινόταν η κουβέντα. Ο ΠΑΟΚ είναι άξιος για χειροκρότημα. Σε καμία περίπτωση μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι δεν είναι ώρα για κλάψες. 
Μουρμούρα
Όταν, δηλαδή, μια ομάδα παλεύει με όλες της τις δυνάμεις, τότε λες κι ένα «μπράβο». Δεν είναι κακό. Ούτε πρέπει στην Ελλάδα μια ζωή να είμαστε στην μουρμούρα ό,τι κι αν γίνεται.
Κρισιμότητα
Φυσικά κι έκανε λάθη ο ΠΑΟΚ. Πολλά, μάλιστα. Ειδικά στην άμυνα, αλλά και στην διαχείριση του αγώνα. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να μένει μια ομάδα με δέκα παίκτες σε ματς τέτοιας κρισιμότητας και να τρως δυο γκολ.
Στην κόψη του ξυραφιού
Ο ΠΑΟΚ, όμως, όπως και να το κάνουμε είναι «άψητος» σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις που είναι στην κόψη του ξυραφιού στην Ευρώπη. Όταν σαν παίκτης μετά το 2-2 ξέρεις ότι στα επόμενα λεπτά παίζονται 20 εκατομμύρια από την ΟΥΕΦΑ για την είσοδο στον όμιλο τσάμπιονς λιγκ, τότε μετράει και η εμπειρία σε τέτοια ματς.
Τη διαφορά
Ο Στοχ είναι εξαιρετικός παίκτης. Πήγε πάλι να κάνει τη διαφορά με τις εμπνεύσεις του. Ο ΠΑΟΚ φτιάχνει καλή ομάδα και είχε τις ευκαιρίες – ειδικά του Λούκας - για να κάνει νωρίτερα το 2-2, έτσι ώστε να έχει περισσότερη ώρα στη διάθεσή του για την ολική ανατροπή.
Το χέρι
Όπως είπαμε, όμως, σε μερικά πράγματα μετράει πάνω απ’ όλα η προσπάθεια. Όπως, βέβαια, και η Σάλκε έδειξε σκληρό καρύδι και πάλεψε με νύχια και με δόντια. Είχε, όμως, κι ένα χέρι – δώρο στο 0-1.
Κέρδη
Ο ΠΑΟΚ μόνο κέρδη είχε απ’ αυτή την αναμέτρηση. Κι ας έχασε το εισιτήριο. Στον όμιλο του γιουρόπα έδειξε ότι μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα. Στις λεπτομέρειες, άλλωστε, μένει εκτός τσάμπιονς λιγκ κι αυτό είναι λογικό να προκαλεί πικρά συναισθήματα. Από εκεί και πέρα, όμως, αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα θα ανταμειφθεί προσεχώς.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: