Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Χωρίς άμυνα, δεν έχουμε τύχη»

Η αμυντική συμπεριφορά της Εθνικής θα κρίνει την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. «Χωρίς άμυνα, δεν έχουμε τύχη», τόνισε.

«Χωρίς άμυνα, δεν έχουμε τύχη»
Πρόκειται για παίκτης με μεγάλες επιθετικές αρετές. Όμως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης γνωρίζει πως η επιτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ θα εξαρτηθεί από την αμυντική της συμπεριφορά, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 μετά τη χθεσινή νίκη επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με 88-71.

Αναλυτικά, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στον Νίκο Ζέρβα για:

-τη βελτίωση της Εθνικής στην άμυνα: «Εξ αρχής προσπαθούμε περισσότερο στην άμυνα. Γενικά είχαμε από την αρχή πολλά προβλήματα και προσπαθούμε στις προπονήσεις και τα παιχνίδια να βελτιωθούμε στα παιχνίδια που υστερούμε. Αλλάζουμε λίγο τακτική και μας βοήθησε ακόμη και στο ματς με τη Βοσνία. Μπορεί να δεχτήκαμε 71 πόντους, που δεν είναι λίγοι, αλλά θα βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Στο τουρνουά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Η άμυνα είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι στο Ευρωμπάσκετ. Αν δεν παίξουμε άμυνα, δεν νομίζω να έχουμε καμία τύχη. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες».

-την αντιμετώπιση του Τελέτοβιτς: «Ο παίκτης-κλειδί στην επίθεση για τη Βοσνία είναι ο Τελέτοβιτς. Τον περιορίσαμε στην αρχή και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο. Αν χάνει κάποια σουτ στην αρχή, δεν βρίσκει ρυθμό. Σε αυτό το κομμάτι τα καταφέραμε καλύτερα».

-το αποψινό τεστ με τη Λιθουανία: «Σίγουρα είναι πιο δυνατός αντίπαλος. Η Λιθουανία έχει πολλούς καλούς παίκτες και το παιχνίδι αυτό θα μας βοηθήσει πολύ, ειδικά για να δούμε πού βρισκόμαστε στην άμυνα».

-το πού μπορεί να φτάσει η Εθνική στη Σλοβενία: «Η προετοιμασία και τα φιλικά δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Το θέμα είναι πώς θα βρεθείς εκείνη τη στιγμή. Είναι πολλά τα ματς βέβαια, αλλά εκεί η διοργάνωση δεν διαρκεί κι έναν μήνα. Πιστεύω πως εκεί θα φορμαριστούμε και θα βρούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: