Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Για το «σεντόνι» θες και το «παραπάνω»!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την (νέα) χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ και την ιστορία που θα γράφονταν αλλιώς από τον Λούκας, τον Στοχ και τον... κόσμο!  Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος της περασμένης Τετάρτης (21/8), το τελευταίο γεμάτο φεγγάρι του καλοκαιριού είχε... σεληνιάσει τους φίλους του ΠΑΟΚ καθώς μαζί του ήρθε και το γκολ του Στοχ στο Γκιζελκίρχεν. Ένα τέρμα που διεύρυνε το ποσοστό ελπίδας για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!
Τελικά αυτό το... όνειρο παραμένει στοιχειωμένο για άλλη μια φορά όσο αφορά τον «δικέφαλο του Βορρά» που ναι μεν συνεχίζει Ευρωπαϊκά σε όμιλο, αλλά σε αυτόν του Europa League! Aν το δει κανείς με... ψυχρή λογική σαφώς και είναι επιτυχία αν θυμηθούν τον εύκολο αποκλεισμό από την Μέταλιστ και το 0-2 στην Τούμπα τον περασμένο Ιούλιο!
Όμως από τότε έγιναν τόσα πολλά που η ελπίδα άνθισε και το δικαίωμα στο όνειρο το απέκτησαν όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ και οι περισσότεροι του Ελληνικού ποδοσφαίρου που θα ήθελαν μια 2η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έγινε. Η ευκαιρία ήταν χρυσή όμως όταν απέναντι σου υπάρχει μια παραδοσιακή Γερμανική δύναμη όποιο κι αν είναι το σκορ του πρώτου αγώνα ποτέ δεν είσαι φαβορί. Κι αυτό ισχύει για όλες τις Ελληνικές ομάδες ειδικά στις... μέρες μας!
Το τελικό ταμείο είναι αρνητικό για τον ΠΑΟΚ που φέτος έχει στόχο για μεγάλα πράγματα εντός και εκτός συνόρων. Η Σάλκει μπορεί να ήταν φαβορί αλλά αχτύπητη δεν ήταν. Όμως ήταν χτυπητές οι αδυναμίες του «δικεφάλου» στην άμυνα και το πλήρωσε. Κυρίως στην φάση του 1-2 όπου η... τρύπα στα μετόπισθεν θύμιζε κρατήρα και το γκολ ερχόταν από μακριά.
Όταν σε ματς τέτοιου επιπέδου παίζεις για μισή ώρα με παίκτη παραπάνω και σε αυτό το χρονικό σημείο δέχεσαι 2 γκολ τότε είσαι άξιος της μοίρα σου. Στο ίδιο διάστημα τα 2 πιο... βαριά χαρτιά της ομάδας στο ρόστερ της, ο Λούκας και ο Στοχ έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να γραφτεί αλλιώς η ιστορία.
Ο ΠΑΟΚ δήλωνε έτοιμος για το ραντεβού με την ιστορία αλλά προφανώς δεν ήταν 100%. Έτσι ούτε αυτή την φορά το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα τεντώσει στην Τούμπα. Του χρόνου ποιος ξέρει. Ίσως τότε να έχουν βάλει μυαλό κάποιοι ώστε να βοηθήσει κι ο κόσμος.
Όσο... λαϊκίστικο κι ακούγεται σκεφτείτε σε καίρια σημεία του αγώνα και μετά το 1-1 και την αποβολή του Τζόουνς και μετά το 2-2 να... έβραζε η Τούμπα τι ώθηση θα είχαν οι παίκτες του Στέφενς. Κάποιοι φρόντισαν από πέρσι... να κάψουν ένα γερό χαρτί της φετινής σεζόν. Ας γίνει κι από αυτούς αυτοκριτική. Αν έχουν τα στοιχειώδη να το κάνουν...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: