Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το μεγάλο κίνητρο της Εθνικής

Μπορεί το πρόγραμμα της Εθνικής μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο, όταν (2/9) θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Ισραήλ, να είναι εύκολο, όμως οι διεθνείς έχουν καταλάβει ήδη ότι μέσα από αυτό βγαίνει ένα μεγάλο κίνητρο. Οι δυο αγώνες με τη Μάλτα, εκτός έδρας το προσεχές Σάββατο και εντός έδρας στις 4 Ιουνίου, θα πρέπει να αποδειχθούν ως… ορεκτικό για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του έκτου ομίλου, η οποία οδηγεί σε απευθείας πρόκριση.

Κάτι που θα καταφέρουν μόνο αν μπορέσουν να κάνουν επίδειξη δύναμης, κατακτώντας τα δυο τρίποντα έναντι ενός αντιπάλου που όχι μόνο δεν είναι μεγαθήριο αλλά τον έχουμε και του χεριού μας. Η Εθνική είναι στη δεύτερη θέση του ομίλου με πρώτη την Κροατία, η οποία το Σάββατο παίζει στη Γεωργία που είναι η τρίτη ομάδα του ομίλου και δεν αποκλείεται να… προκύψει κάποιο δώρο που θα μας οδηγήσει στην πρώτη θέση. Το ίδιο ισχύει και για τη… ρεβάνς μεταξύ των προαναφερόμενων αντιπάλων, γιατί ποιος μπορεί να ξεχάσει τη ζημιά που έκανε η ομάδα του Κετσπάγια στο γήπεδο Καραϊσκάκη;

Προηγουμένως αναφέραμε ότι η Εθνική καλείται να κάνει επίδειξη δύναμης. Ο Σάντος έχει κοουτσάρει την ομάδα σε τέσσερα ματς, δείχνει να μην αδικεί κανέναν παίκτη (π.χ. ο Λαγός κλήθηκε για πρώτη φορά επί θητείας Πορτογάλου αμέσως μετά από ένα καλό παιχνίδι) και εκείνο που μένει είναι να δούμε αν κατάφερε να περάσει στην Εθνική τη φιλοσοφία του. Δηλαδή να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας με πρέσινγκ σε όλες τις γραμμές. Οι δυο αγώνες με την Μάλτα και ο φιλικός με την Πολωνία που θα γίνει την άλλη Τρίτη στο γήπεδο Καραϊσκάκη προσφέρονται για να εφαρμόσουν οι παίκτες πιο άνετα όσα ο ίδιος να τους περάσει στις προπονήσεις.

Εκείνο που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι διεθνείς είναι το… σοκ της επιστροφής σε σκηνικά που θυμίζουν τα «πέτρινα χρόνια». Εκεί που είχαν βολευτεί με τις προπονητικές εγκαταστάσεις στον Αγιο Κοσμά η ανακατασκευή του χόρτου, λόγω προβλημάτων στην ανάθεση του έργου, δεν προχώρησε καθόλου και από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, που θα «πετάξουν» για τη Μάλτα, θα κάνουν προπονήσεις στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Πάλι καλά που δεν αναγκάστηκαν να περιφέρονται, γιατί πλέον κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στην εικόνα της ομάδας, όπως δεν ταιριάζουν στην ΕΠΟ, που έχει την ευθύνη για την οργάνωση, και οι λάθος χειρισμοί που καθυστέρησαν την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Αγίου Κοσμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: