Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

«Θα ερχόμουν και τώρα χωρίς δεύτερη σκέψη»

Μετά το τέλος του ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν, κάτι που επανέλαβε σε άλλες δύο δημόσιες τοποθετήσεις του. Για πρώτη φορά από τότε ο Γάλλος σε δηλώσεις του άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει μετανιώσει στιγμή τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι». Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε στην σχολή Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστήμειου και αποθεώθηκε .

Ο Γάλλος σταρ των πράσινων, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Κολωνάκι, μίλησε στο τηλεοπτικό συνεργείο της OΠΑΠ TV τονίζοντας:

Τώρα που ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο;

«Σίγουρα μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Κάναμε, όμως, κάποια λάθη τα οποία μας κόστισαν. Είχαμε κάποιες ισοπαλίες που αποδείχθηκαν μοιραίες για την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Η ιστορία, όμως, γράφει ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Εμείς θα πάμε τώρα στα πλέι οφ και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»

Ποιοι ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες για την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό;

«Τα δικά μας λάθη. Δεν είχαμε πάντα την απόδοσή που έπρεπε στο γήπεδο. Είχαμε τις δυνατότητες να κατακτήσουμε τον τίτλο, αλλά δεν τα καταφέραμε.»

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής θεωρείς ότι είναι και η καλύτερη ομάδα;

«Δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι η καλύτερη ομάδα είμαστε εμείς, αλλά δυστυχώς δεν το αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο»

Είσαι  στην Ελλάδα δύο χρόνια. Έχεις δει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι πρέπει να γίνει για να ανέβει;

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν, όμως, και προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Είδαμε τι έγινε φέτος στα γήπεδα. Κάποια πράγματα θα πρέπει να βελτιωθούν για να μπορέσει να ανέβει κι άλλο επίπεδο»

Αν τώρα σου έλεγε κάποιος να έρθεις στον Παναθηναϊκό και εσύ είχες το πλεονέκτημα να ξέρεις όσα ξέρεις τώρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον σύλλογο, τι απάντηση θα έδινες;

«Δεν το συζητώ. Δεν το έχω μετανιώσει στιγμή και θα έλεγα ναι χωρίς δεύτερη σκέψη.»

Υπάρχει ελπίδα να σε βλέπουμε και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα;

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Δε θέλω να μιλήσω γι' αυτό. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και η ομάδα έχει ακόμα στόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: