Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Υπάρχει βάθος, ας ενεργοποιηθεί!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στον sportdog για κάτι που έγινε στην Τούμπα και δεν το έχει ξαναδεί στην καριέρα του. Πώς είδε Ολίσε, Γκαρσία, Νίνη, Νέσιντ και το πριμ στον ΟΦΗ!
Πέρασε άλλο ένα επίσημο παιχνίδι χωρίς απώλειες για τον ΠΑΟΚ, αφού το καθαρό 3-0 δεν αφήνει περιθώρια για γκέλα στον επαναληπτικό της Καρδίτσας. Ο αγώνας έφερε χαμόγελα, χωρίς να εντυπωσιάσουμε βέβαια. Και για εμάς και για την Καρδίτσα.
Πρώτα απ΄ όλα, η Καρδίτσα μου άρεσε γιατί είδα μία ομάδα που στηρίζεται στο τοπικό στοιχείο, που έχει ελάχιστες αλλά σοβαρές πινελιές εμπειρίας, που δεν φοβάται να ρίξει στη μάχη πιτσιρικάδες και να στηριχτεί σε αυτούς. Ωραία νοοτροπία και καλή εικόνα, αφού δεν ήρθε στη Τούμπα να καταστρέψει το παιχνίδι αλλά να παίξει.
Από την πλευρά μας, είδα το εξής παράδοξο. Η ομάδα που θεωρείται αναπληρωματική, ήταν πιο σωστή σε τακτική και πλάνο από τους βασικούς. Αυτό εγώ δεν το έχω ξαναδεί στην καριέρα μου. Συνήθως αυτά τα παιχνίδια είναι μία τακτική κακοποίηση του ποδοσφαίρου.
Προφανώς και αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί που έπαιζαν, ήθελαν να δείξουν το σοβαρό τους πρόσωπο αφού οι περισσότεροι δεν αντέχουν να είναι στο περιθώριο. Αυτός βέβαια που προβληματίζει, είναι ο Ολίσε. Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει πάθει. Δεν είδα μία θετική ενέργεια σε όλο το παιχνίδι. Λες και έχει βάλει στοίχημα για το πόσα λάθη μπορεί να κάνει ένας ποδοσφαιριστής σε ένα παιχνίδι. Τραγική εικόνα.
Αν δεν είχα δει τα περυσινά πλέι οφ, θα πίστευα πως ο Ολίσε δεν έχει καμία τύχη. Προφανώς, θέλει το χρόνο του, ίσως λειτουργεί διαφορετικά, ίσως το κέρμα που του βάζεις πιάνει με σχετική καθυστέρηση. Οι Ρώσοι πάντως, δεν τον άφησαν να φύγει τυχαία. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν είναι να διαλέξω ανάμεσα σε αυτόν και τον Γεωργιάδη, δαγκωτό τον Σερραίο που θα μετρήσει και τρεις – τέσσερις καλές ενέργειες σε ένα παιχνίδι.
Πάμε στον γερό – Πάμπλο. Ναι, ο προπονητής έχει δίκαιο όταν λέει πως αθλητικά είναι πολύ πίσω. Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να δώσει στην ομάδα ακόμη και σήμερα. Ίσως να μην μπορείς να τον υπολογίζεις για κάποια δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά εντός, με ομάδα που είναι χαμηλότερης ποιότητας από τον ΠΑΟΚ μπορεί να σου δώσει μία σιγουριά στο κράτημα μπάλας, μία καλή κατεύθυνση στη μεσαία γραμμή, τέσσερις – πέντε ενέργειες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Ο Γκαρσία δεν μας τελείωσε και αφού έχει συμβιβαστεί με έναν ρόλο δεύτερο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας τελειώσει.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που έχει γίνει κουβέντα γι΄ αυτούς. Ο Λόπεθ π.χ., όπως και την πρώτη αγωνιστική με την Ξάνθη, δεν εκτέθηκε. Μια χαρά ήταν αν εξαιρέσεις μία κακή πάσα που είχε. Σε όλους τους τομείς. Βέβαια δεν πιέστηκε, αλλά και πάλι, το γεγονός πως δεν υπήρξε υποψία φάσης κάτι λέει και γι΄ αυτόν και για τον Κατσικά που ήταν ανώτερός του. Αυτό που επίσης φαίνεται, είναι πως η περίοδος προσαρμογής του Σκόνδρα στα νέα δεδομένα ολοκληρώθηκε. Ο Τρικαλινός είναι έτοιμος.
Αυτό που επίσης παρατηρώ, είναι η αλλαγή του παιχνιδιού του Νίνη. Πλέον λειτουργεί 100% σαν επιτελικός μέσος, σαν κεντρικός χαφ. Στο πρώτο ημίχρονο όλες – πλην μίας – φάσεις ξεκινάνε από τα πόδια του. Είναι αυτός που δίνει φαντασία και ψάχνει την ενέργεια
Πάμε και στον Νέσιντ. Ο Τσέχος είναι απαραίτητος για να βγει η χρονιά και τα στοιχεία του δεν υπάρχουν σε άλλον φορ του ΠΑΟΚ. Χρειάστηκε έξι καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά κανένας δεν μπορεί να πει πως εκτελεστικά έκανε κάποιο λάθος, μάλλον ήταν άτυχος. Βελτιώνεται, αρχίζει πατάει καλύτερα και έρχεται η στιγμή που θα παίζει περισσότερο.
Γενικά, ο Στέφενς μάλλον θα πρέπει να αρχίζει να ενεργοποιεί περισσότερους παίκτες, έτσι ώστε να αποφύγει μία κοιλιά που θα στοιχίσει σε μία σεζόν που παίζουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Το πώς θα βρει αυτή την ισορροπία, ο ίδιος το γνωρίζει. Για αυτό πληρώνεται άλλωστε.
Τώρα πάμε στη Κρήτη. Είχα την πληροφορία πως η ΠΑΕ ΟΦΗ, πριμοδοτεί για νίκη επί του ΠΑΟΚ τη στιγμή που οι παίκτες της είναι απλήρωτοι. Μάλιστα το νούμερο που άκουσα ήταν πολύ μεγάλο και παραξενεύτηκα. Και όλα αυτά τη στιγμή που από το καλοκαίρι μου είχε δημιουργηθεί η απορία για το πώς απέκτησε ο ΟΦΗ Γκαλέτι, Ζε Εντουάρντο, ενώ γνωρίζω καλά πως πολλοί παίκτες του δεν έχουν πάρει τα περυσινά χρήματα. Η ΠΑΕ ΟΦΗ, διέψευσε πως δίνει πριμ, έστω και με αρκετές ώρες καθυστέρηση όμως όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά πως κάτι τέτοιο δεν θα το έγραφα εύκολα αν δεν είχε σοβαρή πληροφόρηση. Σέβομαι τη διάψευση, γι΄ αυτό και την αναφέρω αλλά την ίδια στιγμή από τον ΠΑΟΚ βγαίνει ένα κλίμα πολύ επιθετικό για τον Πουλινάκη και τη σχέση του με τον Μαρινάκη. Και στον ΠΑΟΚ δε λένε εύκολα άσχημα λόγια για κάποιον.
Το κακό στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως μία σχέση δεκαετιών όπως αυτή που έχουμε με τον ΟΦΗ, κινδυνεύει να χαλάσει λόγω προσώπων. Κανένας στον ΠΑΟΚ δεν έχει πρόβλημα με τον ΟΦΗ σαν σύλλογο. Οι σχέσεις και οι ρίζες που έχουν αυτές είναι πολύ ισχυρές. Είναι σχέσεις που έχτισε ο κόσμος και το dna του, όχι τα μικροσυμφέροντα.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: