Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

«Καμία σχέση ο Μαρινάκης με Χρυσή Αυγή»

Με επιστολή του προς ιστοσελίδα ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση του προέδρου της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη με τη Χρυσή Αυγή, όπως είχε αναφέρει ανάρτηση της ιστοσελίδας.
Με επιστολή του προς την ιστοσελίδα sxedio-b.gr η οποία απηχεί τις απόψεις του ομώνυμου κόμματος του Αλέκου Αλαβάνου, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση του προέδρου της ομάδας με τη Χρυσή Αυγή.
Στην απάντηση του κ. Καραπαπά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ούτε είχε ούτε έχει ούτε θα έχει την παραμικρή σχέση με τη Χ.Α, τους ανθρώπους της οποίας ούτε καν γνωρίζει. Ούτε θέλει να τα γνωρίσει και είναι μακριά και από τη δική του αισθητική, αλλά και την αισθητική του συλλόγου μας».
«Προφανέστατα, όταν μιλάμε για τη λαοφιλέστερη ομάδα και το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για ανθρώπους που προέρχονται από ένα πολιτικό μωσαϊκό. Όμως, έχουμε καταφέρει αυτά να βρίσκονται μακριά από το γήπεδο μας. Στο γήπεδο, όλοι έρχονται για να ψυχαγωγηθούν και όχι για να δείξουν αν είναι αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι. Τα κινήματα και οι πολιτικοί χώροι ας μείνουν στα πεζοδρόμια ή όπου αλλού τα τάζει η μοίρα τους, αλλά όχι στα γήπεδα. Παρότι αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ένας χώρος με χιλιάδες κόσμο είναι πάντα πιο γόνιμος για ζυμώσεις πολιτικού περιεχομένου», σημειώνει στην επιστολή του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κάνοντας επίσης αναφορές στα «ντέρμπι του μίσους» Λιβόρνο-Λάτσιο στην Ιταλία και στην Κύπρο, όπου οι ποδοσφαιρικές ομάδες (ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια) είναι ταυτισμένες με τις πολιτικές παρατάξεις (ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, αντίστοιχα).
Όσο για την απουσία πανό στη «Θύρα 7» για τον Π. Φύσσα –ο οποίος ήταν φίλος του Ολυμπιακού; «Η απορία του συντάκτη απαντάται από μία λέξη, μία σημαντική λέξη, μία λέξη που εύκολα τη θυσιάζει ο σύγχρονος πολίτης αυτής της χώρας: σεβασμός», αναφέρεται στην επιστολή. «Άκουσαν (οι φίλοι του Ολυμπιακού) την τραγική μάνα του Παύλου, που ζήτησε να μη στηθεί πολιτικό παιχνίδι γύρω από το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα. Και η οικογένεια του Ολυμπιακού άκουσε. Άκουσε και δεν συμμετείχε στην πολλαπλές δολοφονίες του Παύλου που ακολούθησαν από «κάλπηδες» πολιτικούς και από τα απρόθυμα να ποτιστούν με αίμα ΜΜΕ», συμπληρώνει ο κ. Καραπαπάς.
Ο οποίος καταλήγει: «Η δύναμη αυτής της εξέδρας, της εξέδρας του Ολυμπιακού μας, είναι πιο δυνατή από κάθε αυγό, κάθε χρώματος, που μπορεί να επωάσει κανείς για τους δικούς του λόγους.
Στον Ολυμπιακό αγωνιζόμαστε καθημερινά για να εκλείψει το φαινόμενο της βίας από τα γήπεδα της χώρας. Θέλουμε γεμάτα γήπεδα και αν είναι δυνατόν γεμάτα με οικογένειες που θα παρακολουθούν με ασφάλεια το πιο μαζικό και λαΐκό θέαμα στη γη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: