Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Καρεμπέ: «Μέσι ο καλύτερος…»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ απάντησε σε ερωτήσεις μέσω του Twitter της UEFA και ανέδειξε τον Λιονέλ Μέσι κορυφαίο παίκτη του κόσμου.

Καρεμπέ: «Μέσι ο καλύτερος…»
Απαντήσεις σε ερωτήματα των φιλάθλων έδωσε ο Κριστιάν Καρεμπέ μέσω του επίσημου λογαριασμού Twitter της UEFA. Ο Γάλλος άλλοτε μεγάλος ποδοσφαιριστής και πλέον σύμβουλος στρατηγικής στον Ολυμπιακό πήρε θέση για μία σειρά από ζητήματα. Αναλυτικά οι απαντήσεις του:

-Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου; «Ο Μέσι έχει το χαρακτήρα και την ποιότητα. Ο Ρονάλντο δεν είναι πολύ μακριά του. Και υπάρχουν επίσης οι Καβάνι, Φαλκάο και Ριμπερί».

-Ποιος πιστεύετε ότι θα κατακτήσει φέτος το Champions League; «Η Μπάγερν είναι φαβορί. Υπολογίζω πολύ επίσης τη Ρεάλ με τον Αντσελότι και τον Ζιντάν. Και μην ξεγράφετε ποτέ την Μπαρτσελόνα».

-Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετωπίσατε; «Ο Μαρκ Όβερμαρς. Ήταν ο τύπος παίκτη που μου ζητούσαν να μαρκάρω και με τρέλαινε. Ήταν μεγάλος δεξιοτέχνης με την μπάλα».

-Μπορεί η Ρεάλ να κατακτήσει φέτος το Champions League; «Φυσικά και μπορεί. Έχει το ταλέντο να τα καταφέρει, αλλά υπάρχουν και κάποιες συνθήκες που δεν μπορείς να υπολογίσεις».

-Ποιος άνθρωπος σας επηρέασε περισσότερο στη ζωή σας; «Όλοι οι προπονητές μου. Ο πατέρας μου με συμβούλευσε να τους σέβομαι πάντα».

-Πώς ήταν η ζωή σας μετά το ποδόσφαιρο; «Σχεδίασα τη ζωή μου μετά το ποδόσφαιρο από νωρίς. Σήμερα είμαι πρέσβης στην UEFA. Θέλω να δώσω κάτι πίσω στο ποδόσφαιρο».

-Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σας; «Η είσοδός μου στην πρώτη ομάδα της Ναντ και η κατάκτηση όλων των τίτλων μου».

-Ποιους νεαρούς Γάλλους παίκτες πρέπει να έχουμε υπόψη μας εν όψει του Euro 2016; «Ο Πολ Πογκμπά της Γιουβέντους. Είναι ένας δημιουργικός παίκτης που διαβάζει καλά το παιχνίδι. Θυμίζει πολύ τον Βιεϊρά».

-Η τελευταία γαλλική ομάδα που πήρε το Champions League ήταν η Μαρσέιγ το 1993. Πώς εξηγείτε αυτή την ξηρασία 20 ετών; «Πολλοί Γάλλοι πήραν τον τίτλο, αλλά με ξένες ομάδες. Πιστεύω πως υπάρχει ταλέντο, αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε μία νοοτροπία νικητή».

-Ποιος ήταν ο πιο υποτιμημένος συμπαίκτης που είχατε ποτέ; «Ο Ρεδόνδο, ο Ζέεντορφ κι ο Ραούλ. Δεν πιστεύω πως πήραν την αναγνώριση που έχουν άλλοι σήμερα. Κι ο Νταβόρ Σούκερ εμπίπτει στην ίδια κατηγορία».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: