Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο τελικός στο Ζάγκρεμπ και η πρόκριση!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr το πόσο «περίεργα» διαμορφώθηκε από την 1η αγωνιστική η μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος για τον Ολυμπιακό.

Ο τελικός στο Ζάγκρεμπ και η πρόκριση!
• Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, αν τα αποτελέσματα κυλήσουν «νορμάλ», για τον Ολυμπιακό το ματς της 3ης αγωνιστικής στο Ζάγκρεμπ θα είναι τελικός. Για το αν θα συνεχίσει η, όχι στην Ευρώπη!

• Αυτή την στιγμή η Ντινάμο είναι στο 3-0 στη βαθμολογία με τον Ολυμπιακό. Αν μείνει το 3-0 μετά και την 2η αγωνιστική και τα Μπάγερν-Ντινάμο και Άρσεναλ-Ολυμπιακός, θα πάμε στην 3η αγωνιστική για το Ντινάμο-Ολυμπιακός πραγματικά τελικός!

• Γιατί αν το πάρουν οι Κροάτες, θα πάνε στο 6-0 στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό! Και μετά ακόμη κι αν γίνει το 6-3 στο Ολυμπιακός-Ντινάμο την 4η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα είναι σε εξαιρετικά δυσμενή θέση. Θα είναι τρεις πόντους πίσω, θα έχει την 5η αγωνιστική την Μπάγερν έξω (όπως κι η Ντινάμο την Άρσεναλ έξω, άρα πιο πιθανό να μείνει το 6-3) και θα φτάσει η τελευταία αγωνιστική με τα ματς Ντινάμο-Μπάγερν κι Ολυμπιακός-Άρσεναλ. Και θα αρκεί στους Κροάτες μία ισοπαλία με τη, λογικά τότε, αδιάφορη βαθμολογικά Μπάγερν, για να περάσουν τον Ολυμπιακό. Κι ακόμη και με ήττα τους, η 3η θέση θα έχει κριθεί από τα μεταξύ τους αποτελέσματα στο Ζάγκρεμπ και στο Καραϊσκάκη…

• Θεωρητικά, η Άρσεναλ κερδίζοντας τα δύο ματς στο Λονδίνο με Ολυμπιακό και Ντιναμό κι έστω ένα πόντο από τα δύο παιχνίδια της με την Μπάγερν, θα μπορέσει να πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Η, θα θέλει αποτέλεσμα τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη, κάτι επίσης κακό για τον Ολυμπιακό...

• Άρα, ο Ολυμπιακός αν μη τι άλλο δεν πρέπει να χάσει στην Κροατία. Κι αμέσως μετά πρέπει να κερδίσει την Ντινάμο στο Καραϊσκάκη, ώστε απλά να ισοβαθμίσει μαζί της και να τα παίξουν όλα για όλα κι οι δύο ως το τέλος για την 3η θέση. Κι ίσως μάλιστα να έχει ελπίδα και για τη 2η θέση, αν κερδίσει την Άρσεναλ στον Πειραιά!

• Θεωρίες θα μου πείτε είναι όλα αυτά. Σίγουρα. Αλλά οι πιθανότητες αυτή την στιγμή είναι κάπως έτσι.

• Γνώμη μου: ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει να παλέψει για το αποτέλεσμα μέσα στο Λονδίνο. Την έχει παίξει εκεί μέσα τρεις φορές την Άρσεναλ. Την ξέρει. Όπως ήρθαν τα πράγματα, μπορεί πράγματι να τερματίσει φέτος 4ος, πίσω από την Ντινάμο του Μασάντο! Αλλά αν την «κάνει» στην Άρσεναλ, μπορεί να πάει και για πρόκριση!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: