Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Όλη η ζωή του Μέσι σε 15 στιγμές!

Μια τέτοια μέρα πριν από 15 χρόνια ο Λιονέλ Μέσι πέρασε το κατώφλι της «Μασία» αλλάζοντας τη σύγχρονη ιστορία των «μπλαουγκράνα».

Όλη η ζωή του Μέσι σε 15 στιγμές
Κανείς δεν ξεχνά την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Στην ποδοσφαιρική ζωή του Λιονέλ Μέσι αυτή η στιγμή ήταν όταν πέρασε το κατώφλι της «Μασία» ακριβώς 15 χρόνια πριν.

Στις 17 Σεπτεμβρίου ο μικρόσωμος Αργεντινός σε ηλικία 13 ετών ήταν το πολυτιμότερο ακατέργαστο διαμάντι που εντάχθηκε στις φημισμένες ακαδημίες του συλλόγου.

Η συνέχεια γνωστή, με τον «Λίο» ν’ αλλάζει τη σύγχρονη ιστορία της «Μπάρτσα» καθιστώντας την, στο πικ της, την πιο υπερηχητική ομάδα στον κόσμο.

Για την περίσταση οι Καταλανοί υπενθυμίζουν ισάριθμες (15) στιγμές ορόσημο σε όλη αυτήν την σπουδαία διαδρομή.

Για την περίσταση οι Καταλανοί υπενθυμίζουν ισάριθμες (15) ημερομηνίες ορόσημο σε όλη αυτή την διαδρομή.

1. Τον Φεβρουάριο του 2001 πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση σε παιχνίδι των ακαδημιών.

2. Τον Νοέμβριο του 2003, σε ηλικία 16 ετών και 145 ημερών, ο Φρανκ Ράικαρντ του έδωσε τα πρώτα λεπτά συμμετοχή σε φιλικό ματς με την Πόρτο στο «Ντραγκάο».

3. Τον Μάρτιο του 2004 προωθήθηκε στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα.

4. Το επίσημο ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα δεν άργησε να έρθει. Τον Οκτώβριο του 2004 πήρε το χρίσμα στο καταλανικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ.

5. Το πρώτο του γκολ ήρθε την ίδια σεζόν, τον Μάιο, σε αγώνα πρωταθλήματος με την Αλμπαθέτε στο «Καμπ Νου». Η ασίστ προήλθε από τα πόδια του Ροναλντίνιο…

6. Αν και μόλις είχε ενηλικιωθεί ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει ότι παρακολουθεί έναν παίκτη που θα γίνει σπουδαίος. Ήταν το φιλικό με τη Γιουβέντους στο τουρνουά «Joan Gamper».

7. Τον Μάρτιο του 2007 πανηγύρισε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του. Απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, μπροστά στο καταλανικό κοινό. Σατανικό σενάριο…

8. Τον Μάιο του 2009 κατάκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την φανέλα της «Μπάρτσα», γράφοντας τον επίλογο κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

9. Τον Δεκέμβριο του 2009 «υπέγραψε» τη νίκη απέναντι στην Εστουντιάντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αλλά και ένα σπουδαίο ρεκόρ. Έξι τίτλους μέσα σε έναν χρόνο...

10. Και μια σπουδαία… στιγμή εκτός γηπέδου. Τον Νοέμβριο του 2012 η σύζυγός του, Αντονέλα, έφερε το πρώτο τους παιδί στον κόσμο.

11. Τον ίδιο μήνα πέρασε ένα ακόμη ασύλληπτο ρεκόρ στην κατοχή του. Με 86 γκολ ξεπέρασε τα 85 του Μίλερ σε μια χρονιά, από το μακρινό 1972. Σταμάτησε στα 91…

12. Τον Ιανουάριο του 2013 αναδείχθηκε για 4η φορά στην καριέρα του κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ο μοναδικός που τα έχει καταφέρει…

13. Τον Νοέμβριο του 2014 ξεπέρασε και τον Τέλμο Θάρα (είχε 253 γκολ), τον μέχρι πρότινος πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

14. Τρεις μέρες αργότερα πέρασε μπροστά και στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, μπροστά από τον Ραούλ (74). Τώρα η μάχη γίνεται με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

15. Στο σήμερα… Συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ενώ είδε την οικογένειά του να μεγαλώνει κατά ένα μέλος, με την γέννηση του δεύτερου γιου του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: