Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

«Καλός τακτικά ο Ολυμπιακός, δύσκολα αντιμετωπίσιμη η Μπάγερν»


Στις αντικειμενικές δυσκολίες να περιοριστεί η Μπάγερν αναφέρθηκε ο Μάνουελ Ρόκα στον ΣΠΟΡ FM 94.6, χαρακτηρίζοντας καλό το αρχικό πλάνο του Ολυμπιακού παρά το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα (audio).

«Καλός τακτικά ο Ολυμπιακός, δύσκολα αντιμετωπίσιμη η Μπάγερν»
Μισογεμάτο βλέπει το ποτήρι για την συνέχεια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Μάνουελ Ρόκα παρά την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε πως τακτικά οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν σωστά, αλλά ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη η προσπάθεια να περιοριστούν οι Βαυαροί που έφυγαν νικητές (0-3) από το «Καραϊσκάκη», ενώ περιμένει βελτιωμένη την ομάδα του Σίλβα όταν «δέσει» με τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα.

Το σχόλιό του στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» με τον Μπάμπη Χριστόγλου:

«Δεν είναι εύκολος αντίπαλος η Μπάγερν. Είναι μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες. Που είναι καλή στα πάντα. Με κυκλοφορία, με ρυθμό, καλή στην επίθεση και την άμυνα.

Το πλάνο του Σίλβα ήταν σωστό. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει γρήγορους παίκτες. Είχα δει το παιχνίδι με την Φέγενορντ που ήταν 0-3 στο ημίχρονο με κόντρα επιθέσεις. Μπορεί να στηριχτεί σε αυτό το παιχνίδι και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός είχε παίκτες και για plan b, έχει παίκτες για να παίξει στην κόντρα επίθεση και μια φάση όπως είδαμε με τον Σαλίνο που μπορούσε να αλλάξει όλο τον αγώνα.

Το παιχνίδι του στήθηκε γύρω από τον Καμπιάσο στο κέντρο. Να είναι δυνατός, να μην επιτρέψει κάθετες αφήνοντας την Μπάγερν να παίξει από τα άκρα. Είναι δύσκολο όμως για έναν προπονητή να βγει το πλάνο του απέναντι σε μια απρόβλεπτη ομάδα όπως η Μπάγερν.

Μου άρεσε που έκλεισε τον άξονα αλλά βεβαίως όταν έχεις απέναντι παίκτες όπως οι Ντάγκλας Κόστα και Μίλερ είναι δύσκολο να τους μπλοκάρεις. Επίσης είναι δύσκολο να “κλέψεις” την κυκλοφορία και την κατοχή. Είναι η φιλοσοφία του Γκουαρντιόλα. Μεγάλωσε σε αυτό το στιλ, το έφερε και στην Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μόλις ήρθαν στην ομάδα. Με μόνο δυο βδομάδες μαζί είναι δύσκολο να τους κάνεις ομάδα. Έκανε καλή προετοιμασία όμως. Μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει παρά το πώς εξελίχθηκε στο τέλος το ματς»
, ανέφερε για την εικόνα που είχε το ματς.

Όσο για τον Ρομπέρτο θεωρεί πως δεν φέρει ευθύνη στο τέρμα του Μίλερ: «Είναι ένας έμπειρος τερματοφύλακας, που έχει όλο το πακέτο. Έμπειρος, συγκεντρωμένος, έχει ποιότητα. Έκανε το παιχνίδι που θεωρητικά περιμένεις. Στο πρώτο γκολ πιστεύω ότι ο Μίλερ ήθελε να κάνει σέντρα. Εξαιρετικός παίκτης, απρόβλεπτος αλλά αυτή τη φορά δεν το ήθελε. Ο Ρομπέρτο περίμενε την σέντρα, θεωρώ ότι εκεί δεν είχε ευθύνη».

Ακούστε ολόκληρη την ανάλυση του Μάνουελ Ρόκα:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: