Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αναστασίου: «Έχουμε πρόβλημα στα τελειώματα»

Στις φάσεις που δημιουργούν αλλά χάνουν στάθηκε μετά τη νίκη επί του Πλατανιά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου. Ακόμα αναφέρθηκε και στον Μπαϊράμι αλλά και τον σχηματισμό που άλλαξε.

Αναστασίου: «Έχουμε πρόβλημα στα τελειώματα»
Η νίκη επί του Πλατανιά ήρθε με λίγο… άγχος για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του και δεν μπήκαν γκολ. Ακόμα αναφέρθηκε στον Μπαϊράμι αλλά και τον σχηματισμό που άλλαξε, από την ώρα που αυτός πέρασε στο γήπεδο, όπως φυσικά και για τον Μέντες, του οποίου η απουσία ήταν εμφανής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:

«Πριν το παιχνίδι είχα τονίσει στους ποδοσφαιριστές μου ότι ο Πλατανιάς θα ερχόταν εδώ για να παίξει το παιχνίδι της ζωής του. Θα ερχόταν να μας δυσκολέψει. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε εμείς τη ζωή μας δύσκολη με την απόδοσή μας. Δεν είχαμε καθόλου ενέργεια. Προηγηθήκαμε κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως κάναμε καλή διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο και δεν δεχτήκαμε φάσεις, αλλά κάναμε εμείς. Παραμένει ένα πρόβλημα ότι δεν τελειώνουμε τις φάσεις. Σημαντικό για μας ότι κερδίσαμε χωρίς να δεχτούμε γκολ.

Μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία. Σε κάποια σημεία δεν φαίνεται, αλλά δεν παίρνουμε και τόσο ρίσκο στο παιχνίδι μας όπως πριν. Ήταν σημαντικό για την ομάδα που πήραμε άλλους τρεις πόντους. Σημαντικό για την ψυχολογία, τη νοοτροπία και την αυτοπεποίθηση της. Είναι κέρδος να νικάμε χωρίς να πιάνουμε σούπερ απόδοση. Ξέρουμε ότι δεν παίξαμε το παιχνίδι που μπορούσαμε σήμερα και έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας.

Ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για εμάς με πολλά και δύσκολα παιχνίδια. Σημαντικό να είμαστε μέσα στους στόχους μας και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Σημαντικό ότι θα έχουμε μεγαλύτερο βάθος. Το άλλο Σάββατο δεν θα έχουμε ούτε τον Ζέκα και το πιθανότερο και τον Μπεργκ, γιατί συμπλήρωσε κάρτες. Υπάρχει εμπιστοσύνη και τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο να χαρούν η ομάδα και ο κόσμος. Ξεκίνησε η χρονιά με προβληματισμό, αλλά ήδη διαμορφώνουμε χαρακτήρα. Έχουμε σταθεροποιηθεί στην 4η θέση και κοιτάζουμε ψηλότερα».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο δεν παρουσιάζει σταθερή απόδοση: «Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Οι φάσεις του Πλατανιά έγιναν από λάθη μας και από κακές τοποθετήσεις και πάσες. Δεν έχουν θέμα πίεσης όταν παίζουμε στη Λεωφόρο, ο υπέρμετρος ενθουσιασμός που δείχνουν τους οδηγεί σε πολλά λάθη. Είχαμε τον Καπίνο σε καλή κατάσταση και βοήθησε να μείνει το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο. Σαν ομάδα έχουμε αδυναμίες και το έχουμε πει. Κάποια παιδιά δεν έχουμε πολλές παραστάσεις. Τα θετικά είναι ότι οι μέσοι μας συνεχίζουν να σκοράρουν σε κάθε παιχνίδι. Ο Αμπέντ έφτασε τα πέντε γκολ, ο Πράνιτς τρέχει 90 λεπτά non stop. Ο Μπαϊράμι ήταν καλός και κράτησε την μπάλα. Μπορούμε να βγάλουμε πολλά θετικά. Θέλουμε το τέλειο, αλλά αυτό δεν υπάρχει πουθενά. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι και κυρίαρχοι στο παιχνίδι μας. Αυτή η ομάδα ξέρει που πατάει και ξέρει να κερδίζει τα παιχνίδια».

Για το 4-2-3-1 μετά την είσοδο του Μπαϊράμι: «Σκέφτομαι πολλά. Ο Πράνιτς ξέρει τη θέση του αμυντικού χαφ. Τη γνωρίζει. Αυτή η ομάδα μπορεί να αλλάζει την τακτική και να μην φαίνεται η διαφορά. Η ισορροπία είναι πολύ καλύτερη όταν αλλάζει η τακτική μας. Οι παίκτες το καταλαβαίνουν κι ανταποκρίνονται κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για το αν φάνηκε η απουσία του Μέντες: «Είναι μία απώλεια, καθώς βοηθάει πολύ στην επιθετική μας σκέψη, έχει καλό χειρισμό της μπάλας και είναι σημαντικός για την ανάπτυξη. Είναι διαφορετικός ο ρυθμός μας με τον Μέντες στην ενδεκαδα».

Για την καλή εμφάνιση του Καπίνο κι αν τον βοήθησε ο πάγκος να αλλάξει την απόδοση του: «Κανείς παίκτης στον Παναθηναϊκό δεν έχει εξασφαλισμένη θέση και όποιος θεωρεί κάτι τέτοιο, κάνει μεγάλο λάθος. Όλα τα παιδιά έχουν αντιληφθεί ότι είναι σημαντικοί και χρήσιμοι. Ο Καπίνο έχει κάνει τρομερή προσπάθεια και έχουμε συζητήσει για το τι πρέπει να κάνει και να διορθώσει. Πλέον, νιώθει πιο ελεύθερα και πατάει καλύτερα. Αυτό το δείχνει και μπορεί να αποτελέσει με την απόδοσή του ένα παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: