Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η πιο μεγάλη μέρα για το μπάσκετ!!

"Σκυλίσια Μέρα" με την τεράστια επιτυχία της Ελλάδας.
Ήταν η μέρα που άλλαξε μια για πάντα το ελληνικό μπάσκετ. Σαν σήμερα, στις 14 Ιουνίου 1987, η Εθνική Ελλάδας κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, νικώντας στο ΣΕΦ με 103-101 τη Σοβιετική Ένωση.
Οι δυο βολές του Αργύρη Καμπούρη στο φινάλε της παράτασης είναι χαραγμένες στη μνήμη κάθε Έλληνα που παρακολούθησε εκείνον τον συγκλονιστικό αγώνα. Η νίκη αυτή ήταν η αφορμή για να στηθεί μια γιορτή σε κάθε άκρη της χώρας.
Προπονητής ήταν ο Κώστας Πολίτης και την Εθνική μας ομάδα αποτελούσαν στην διοργάνωση οι: Νίκος Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Γιαννάκης, Αργύρης Καμπούρης, Νίκος Λινάρδος, Παναγιώτης Καρατζάς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Νίκος Φιλίππου, Λιβέρης Ανδρίτσος, Παναγιώτης Φασούλας, Μέμος Ιωάννου, Φάνης Χριστοδούλου, Νίκος Γκάλης.
Στον τελικό ο Γκάλης έκανε μια μεγαλειώδη εμφάνιση πετυχαίνοντας 40 πόντους κι ακολούθησαν οι Φασούλας με 12, Γιαννάκης με 10, Καμπούρης με 10 και Χριστοδούλου με 10.
MVP και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ήταν ο Γκάλης (με 37 πόντους μ.ό.) αφήνοντας πίσω του τον Ντράζεν Πέτροβιτς, με 22,7.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: