Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Σάλπι, ο άνθρωπος των Μουντιάλ!!

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Σάλπι, ο άνθρωπος των Μουντιάλ!
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει συνδέσει το όνομά του με τα Παγκόσμια Κύπελλα όχι μόνο σε τελικές φάσεις (σκόρερ του πρώτου ελληνικού γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ), αλλά και στις προκριματικές: θυμηθείτε το χρυσό γκολ που είχε βάλει στον επαναληπτικό των μπαράζ με την Ουκρανία στο Ντόνετσκ και είχε στείλει την Εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ του 2010, στη Ν.Αφρική. Σε εκείνο το ζευγάρι πολλοί θεωρούσαν ότι η Εθνική μας ομάδα ήταν αουτσάιντερ σε σχέση με την Ουκρανία του Αντρέι Σεφτσένκο, που είχε προπονητή τον Μιχαϊλιτσένκο.

Οι αμφιβολίες για την πρόκριση εντάθηκαν μετά το εντός έδρας 0-0 στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Ρεχάγκελ και τα παιδιά του δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Την... εξέφρασαν δια στόματος Σαλπιγγίδη στο παγωμένο Ντόνετσκ, με την φοβερή μπαλιά του Σαμαρά. Αυτή ήταν μια πολύ ιδιαίτερη αποστολή, καθώς λόγω της περιβόητης γρίπης των χοίρων που βρισκόταν σε έξαρση εκείνη την εποχή στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, όλα τα μέλη της αποστολής είχαν... σκάσει μύτη στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ φορώντας ειδικές μάσκες για την αποφυγή των μικροβίων!

Ο πρώτος που έβγαλε τη μάσκα ήταν ο Ρεχάγκελ. Και λίγο αργότερα έβαλε τα... γυαλιά στον Μιχαϊλιτσένκο, που θα έχει να θυμάται εκείνο το κάζο από την Ελλάδα, το οποίο ήταν η αρχή του τέλος του από τον πάγκο των Ουκρανών.

Βέβαια τα... μουντιαλικά δεν είναι τα μοναδικά γκολ του Σάλπι που αξίζει να θυμηθεί κανείς. Για την ακρίβεια, τι να πρωτοθυμηθούμε; Το πρώτο ελληνικό γκολ στο Euro 2012; Τα συνεχόμενα γκολ στις προκριματικές φάσεις; Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο διεθνής επιθετικός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Εθνικής στην μετά-2004 εποχή. Ενας από τους παίκτες που πήραν πανάξια τη σκυτάλη από τους προκατόχους τους και διατήρησαν την Εθνική στο πολύ υψηλό παγκόσμιο επίπεδο.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: