Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Εκεί θέλουμε ισοπαλία!!

Το ματς της Εθνικής με την Κολομβία θα έχει τελειώσει πολύ πιο πριν... Οπότε, όποιος στις 04:00 τα ξημερώματα έχει αϋπνίες ή μόλις έχει γυρίσει από βραδινή έξοδο, θα δει το Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία.

Εκεί, θέλουμε ισοπαλία!
Ματς για ξενύχτηδες, αλλά με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον! Στις 04:00 (ΝΕΡΙΤ) τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στο «Αρένα Περναμπούκο» στο Ρεσίφε, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία ολοκληρώνουν την πρώτη αγωνιστική του Γ’ ομίλου, αφού θα έχει προηγηθεί η αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την Κολομβία. Με την ευχή, λοιπόν, το σύνολο του Φερνάντο Σάντος να έχει πάρει το θετικό αποτέλεσμα, οι Έλληνες φίλαθλοι θα περιμένουν μία ωραία ισοπαλία στο συγκεκριμένο ματς, όπως είχε δηλώσει προ ημερών και ο Αλέξανδρος Τζιόλης!

Αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο συμμετέχει η Ακτή Ελεφαντοστού, με τους Ιβοριανούς να μην έχουν καταφέρει να προκριθούν ποτέ από τη φάση των ομίλων, τερματίζοντας στην τρίτη θέση τις δύο προηγούμενες φορές. Μάλιστα, με δεδομένο πως η «χρυσή γενιά» των αδερφών Γιάγια και Κολό Τουρέ, Ντιντιέ Ντρογμπά και Ντιντιέ Ζοκορά έχει περάσει τα 30, το κίνητρο για την πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί μπορεί να είναι και η τελευταία φορά που αυτές οι… παλιοσειρές να παίζουν όλοι μαζί. Ο μοναδικός «πονοκέφαλος» για τους τυπικά γηπεδούχους είναι ο Γιάγια Τουρέ, καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη.

Από την άλλη, όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα αξιόμαχο και δυνατό σύνολο όπως είναι η Ιαπωνία, που σε καμία περίπτωση δεν ταξίδεψε στη Βραζιλία για να δει απλώς τα αξιοθέατα και να τα απαθανατίσει με τις πανάκριβες -και τελευταίας λέξης της τεχνολογίας- φωτογραφικές της μηχανές. Το σύνολο του Αλμπέρτο Τζακερόνι μπορεί να μη διαθέτει βαριά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ωστόσο παίκτες όπως ο Χόντα και ο Καγκάβα, που αγωνίζονται σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μόνο αμελητέες ποσότητες δεν είναι.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν πλούσια προϊστορία αφού έχουν αναμετρηθεί μόλις τρεις φορές. Ωστόσο, πάντα υπήρξε ένας νικητής. Η Ιαπωνία έχει τη «μερίδα του λέοντος» με δύο νίκες, με την Ακτή Ελεφαντοστού, όμως, να έχει επικρατήσει στο τελευταίο τους ραντεβού (σ.σ. με σκορ 2-0) σε ένα φιλικό που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2010 στην Ελβετία.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπάρι, Οριέ, Κ. Τουρέ, Ζοκορά, Μποκά, Τιοτέ, Γ. Τουρέ, Ντιέ, Καλού, Ντρογμπά, Ζερβινιό.

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Εντό, Οκαζάκι, Χόντα, Καγκάβα, Κακιτάνι.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: