Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η απόλυτη ξεφτίλα!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ταπεινωτική ήττα της Ισπανίας από την Ολλανδία και την εκτόξευση που μπορεί να προσφέρει στους "οράνιε" στη συνέχεια του Μουντιάλ.

Η απόλυτη ξεφτίλα!
Βαρύς ο χαρακτηρισμός. Σίγουρα. Τέτοια ήττα όμως και τέτοια εμφάνιση δεν δικαιολογούν άλλο τίτλο. Η Ισπανία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, αλλά πέντε γκολ είναι πολλά. Πάρα πολλά.

Η Ολλανδία έχει παικταράδες. Καιρό είχαμε να τους δούμε τόσο καλούς. Πυραυλοκίνητοι. Αν και οι Ισπανοί μπόρεσαν να προηγηθούν δεν κατάφεραν ούτε λεπτό να αντισταθούν στην ορμή των «οράνιε».

Το πέναλτι μαϊμού, αλλά ακόμη κι αυτό δεν μπόρεσε να δώσει ώθηση στην ομάδα του Ντελ Μπόσκε. Έλεγαν οι «φούρια ρόχας» ότι πάνε για το δεύτερο αστέρι και για νέα κούπα. Δεν τελείωσε τίποτα μετά από αυτή την πεντάρα. Είναι όμως η εικόνα που σε απωθεί.

Η Ισπανία έδειξε καμμένη. Χωρίς ανάσες και ιδέες για κάτι καλό. Παραδόθηκε άνευ όρων στην ομάδα του Φαν Χάαλ. Είναι τέτοιο το σκορ που δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια. Μπορείς να γράφεις μέχρι αύριο για την Ολλανδία επαίνους κι αντίστοιχα να βρεις όλα τα κακά του κόσμου για τους Ιβηρες. Μπάλα είναι κι όλα συμβαίνουν, αλλά αυτή η ήττα αλλάζει τα δεδομένα.

Για την Ολλανδία είναι ελατήριο για μεγάλα πράγματα σε αυτή τη διοργάνωση. Για την Ισπανία είναι καταστροφή. Και από την Ελβετία έχασε στην πρεμιέρα της στο περασμένο Μουντιάλ και τελικά το κατέκτησε. Δεν είναι το ίδιο. Ο δρόμος της Ισπανίας γίνεται πολύ δύσκολος για τη συνέχεια.

Πλέον με τέτοια χάλια μπαίνει υπό αμφισβήτηση ακόμη και η πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Βιαστικό συμπέρασμα, αλλά ξαναλέμε: Με τέτοιο παιχνίδι δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά. Η Ολλανδία με τέτοιον Φαν Πέρσι και τέτοιο Ρόμπεν βάζει υποψηφιότητα για υψηλές πτήσεις σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: