Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Μπήκε φουριόζα και καθάρισε η Χιλή!!

Η Χιλή, προηγήθηκε γρήγορα 2-0 με Σάντσεζ και Βαλδίβια (12&14’), δέχτηκε γκολ στο 35’ από τον Κέιχιλ, απειλήθηκε με ισοφάριση, αλλά ο Μποσεζούρ στο 92’ σφράγισε τη νίκη με 3-1

Μπήκε φουριόζα και καθάρισε η Χιλή
Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Η «ρόχα» έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, με τους Σάντσεζ και Βαλδίβια να έχουν δύο έξοχες συνεργασίες. Πρώτα ο «μάγος» σέρβιρε στον άσο της Μπάρτσα για το 1-0 και μετά έγινε το αντίστροφο για το 2-0. Κάπου εκεί η Χιλή που κυριαρχούσε μέχρι το 25’, έδειχνε πως μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο ματς, έμπλεξε σε ένα αγχωτικό ματς, από τη στιγμή που ο Κέιχιλ μείωσε στο 35’. Οι Αυστραλοί πάλεψαν μέχρι τέλους, χάνοντας μάλιστα στο 62’ διπλή ευκαιρία με τον Μπρεσιάνο, αλλά ο Μποσεζούρ κράτησε τον τελευταίο λόγο και έκανε το 3-1. Η Χιλή βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης…

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά οι Χιλιανοί μπήκαν με μεγάλη φούρια στο ματς και έδειξαν αποφασισμένοι να μπουν για τα καλά σαν φαβορί στο ματς. Μια προσωπική προσπάθεια του Αλέξις Σάντσεζ στο 12' έφερε τον Βαλδίβια σε θέση βολής, αυτός πήγε ν' αποφύγει τον Ράιαν, βρέθηκε στην τελική γραμμή, γύρισε ξανά στον άσο της Μπάρτσα για να κάνει το 1-0 με δεξί πλασέ. Ούτε 90 δεύτερα αργότερα, ο Βαλδίβια, πήρε πάσα από τον Αλέξις, και με ένα δεξί σουτ έκανε το 2-0.

Η παράσταση έδειχνε πως θα τελειώσει νωρίς. Ωστόσο σταδιακά, οι Αυστραλοί προσπάθησαν να συνέλθουν και στο 35' μετά από σέντρα από δεξιά ο Κέιχιλ μείωσε σε 2-1. Δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει, αν δεν τον σταματούσε ο Μπράβο.

Στο δεύτερο μέρος η Χιλή αντιμετώπισε προβλήματα, όσα και στο δεύτερο μισό του πρώτου. Ο Βιδάλ ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ενώ ο Βάργκας δεν μπορούσε να μπει στο κλίμα του ματς. Ο Μαρκ Μπρεσιάνο άγγιξε την ισοφάριση με τον Μπράβο να λέει όχι στα δύο απανωτά σουτ, στο 62'. Η είσοδος του Μποσεζούρ έδωσε τουλάχιστον μια κινητικότητα από αριστερά στην Χιλή. Στο φινάλε ο Μποσεζούρ ήταν εκείνος που εκμεταλλεύθηκε την επέμβαση του Ράιαν σε πλασέ του Πινίγια και με αριστερό διαγώνιο σουτ, έξω από την περιοχή έγραψε το 3-1.

Με αυτή τη νίκη η "Ρόχα", μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης με το τρίποντο στην πρώτη αγωνιστική και φαίνεται πως η Ισπανία, πιθανότατα θα μπει σε μεγάλους μπελάδες, έχοντας ήδη μεγάλη διαφορά τερμάτων σε βάρος της, ενώ Ολλανδία και Χιλή έχουν ήδη +4 και +2 αντίστοιχα.


Οι συνθέσεις:

ΧΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις, Βιδάλ (60' Φελίπε Γκουτιέρες), Βαλδίβια (68' Μποσεζούρ), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (88' Πινίγια)

Στον πάγκο έμειναν οι:Τοσέλι, Χερέρα, Αλμπορνόζ, Σίλβα, Καρμόνα, Ρόχας, Ορεγιάνα, Φουενζαλίντα, Παρέδες

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άνγκε Ποστέκογλου): Ράιαν, Φράνιτς (49' ΜακΓκάουαν), Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντάβιντσον, Μίλιγκαν, Τζέντινακ, Μπρεσιάνο (78' Τροΐζι), Όαρ (69' Χάλοραν), Λέκι, Κέιχιλ

Στον πάγκο έμειναν οι:Λάνγκερακ, Γκαλέκοβιτς, Ράιτ, Τάγκαρτ, Μπόζανιτς, Χόλαντ, ΜακΚέι, Βίντοσιτς, Λουόνγκο
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: