Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

«Ρωμαϊκές αρένες τα ελληνικά γήπεδα»!!

Ο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) με ανακοίνωση του με αφορμή τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου παρομοιάζει με «ρωμαϊκές αρένες» τα ελληνικά γήπεδα και κάνει λόγο για παρωδία και παρακμή.
«Ρωμαϊκές αρένες τα ελληνικά γήπεδα»
Αναλυτικά:
«Για μια ακόμη φορά, βρισκόμαστε "στο ίδιο έργο θεατές" και μάλιστα στη θεωρούμενη "γιορτή του ποδοσφαίρου", του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας. Αγώνας στον οποίο εκτυλίχθηκαν σκηνές "απείρου κάλλους", στιγμές που στιγματίζουν τον πολιτισμό μας, την κοινωνία και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η αποθέωση της αλητείας, ακόμα και κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, η μετατροπή του Ολυμπιακού Σταδίου σε ξέφραγο αμπέλι, μερικών εκατοντάδων χούλιγκαν και η έκδηλη ανικανότητα, των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου και της συντεταγμένης Πολιτείας να αντιδράσουν, συνέθεσαν την εικόνα βαθύτατης ντροπής και θλίψης που μας διακατέχουν από τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου (30/4).
Η κραυγή "δεν πάει άλλο", συνταράσσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο και το σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων, που ζητούν "εδώ και τώρα", εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών και αποκατάσταση του κατακερματισμένου κύρους του δημοφιλέστερου αθλήματος της χώρας.
Όλοι όσοι έχουμε ευθύνες, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ και των εκπροσώπων τους, οφείλουμε να τις αναλάβουμε σήμερα, τώρα, που είναι ορατό, όσο ποτέ άλλοτε, το σοβαρό ενδεχόμενο να θρηνήσουμε και νεκρούς, στους ποδοσφαιρικούς χώρους που έχουν εξελιχθεί σε ρωμαϊκές αρένες.
Το "μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο"! Τα αντικοινωνικά και εγκληματικά στοιχεία που αλωνίζουν όπου -και όπως- γουστάρουν, πρέπει επιτέλους να συναντήσουν τη νομιμότητα και όχι τις χλιαρές έως γραφικές αντιδράσεις άβουλων αρμόδιων.
Πρέπει επιτέλους να μπει ένα φρένο, ένα τέλος σε αυτή την παρωδία, την παρακμή που όλοι βιώνουμε τον τελευταίο καιρό στα ελληνικά γήπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: