Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Το κύπελλο αύξησε τους μνηστήρες, μείωσε τις πιθανότητες παραμονής!!

Πηγή: theplayer.gr

Έζησε ολόκληρο τον τελικό με τέτοια ένταση, σαν να ήταν το τελευταίο ματς της ζωής του. Φόρεσε πρώτος την κιτρινόμαυρη φανέλα που έγραφε «ΑΕΚ, κυπελλούχος» και από την βιασύνη του δεν ήθελε καν να βγάλει το πουκάμισο του.

Όταν πήρε αγκαλιά το κύπελλο, έκανε σαν μικρό παιδί. Σαν να του χάρισαν τον κόσμο όλο. Αν όμως νομίζετε πως όλα αυτά έδεσαν περισσότερο τον Μανόλο Χιμένεθ με την ΑΕΚ, κάνετε λάθος. Το ακριβώς αντίθετο. Το μέλλον του Ισπανού τεχνικού στον κιτρινόμαυρο πάγκο, έγινε ακόμα πιο θολό μετά και από την κατάκτηση του κυπέλλου. Και αυτό διότι ανέβασε ακόμα περισσότερο τις μετοχές του Χιμένεθ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ειδικά της Ισπανίας. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως η Σεβίλλη, μέσω του επίσημου σαιτ της, έδωσε συγχαρητήρια στον τεχνικό της ΑΕΚ.

Ούτε πως έγινε πρώτο θέμα στα περισσότερα ισπανικά ΜΜΕ. Ούτε βεβαίως είναι τυχαίο και το γεγονός πως άρχισαν και πάλι να εμφανίζονται σενάρια με ισπανικές ομάδες που ενδιαφέρονται για την πρόσληψη του Χιμένεθ. Σενάρια τα οποία είχαν κοπάσει τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τον τελικό.

Όσο για τον ίδιο τον Ισπανό τεχνικό, η κατάκτηση του κυπέλλου, τον έφερε στο απόγειο της επιτυχίας της δουλειάς του στην ΑΕΚ. Όταν ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβρη, το τρένο του πρωταθλήματος έτσι κι αλλιώς είχε αρχίσει να χάνεται. Επομένως επί της ουσίας κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που του είχε απομείνει να διεκδικήσει. Με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ο Χιμένεθ δεν θεωρεί πως θα δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις προκειμένου την επόμενη σεζόν να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ήτοι, το πρωτάθλημα. Επομένως με την κατάκτηση του κυπέλλου, έχει φτάσει ήδη στο…ταβάνι των στόχων.

Σκέψη που μειώνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες της παραμονής του. Είναι άγνωστο πάντως, αν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, μια ενδεχόμενη κατάκτηση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ και η προοπτική για συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: