Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Γκερέιρο: «Δυστυχώς έχω συνηθίσει στη βία στην Ελλάδα»!!

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΚ, αλλά κυρίως τα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον ξένο Τύπο, κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην globoesporte.com, ο Ρότζερ Γκερέιρο μίλησε για τον θρίαμβο της ομάδας του επί του Ατρομήτου, αλλά και για τα σοβαρά «συνήθη πλέον», όπως τα χαρακτήρισε, επεισόδια που για άλλη μία φορά αμαύρωσαν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Δυστυχώς οι συμπλοκές μεταξύ οπαδών στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν γίνει πια ρουτίνα», ξεκινάει το άρθρο, το οποίο στη συνέχεια φιλοξενεί συνέντευξη του πολιτογραφημένου Πολωνού Βραζιλιάνου.

«Δυστυχώς εδώ είμαι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους περιστατικά. Όταν η ομάδα του χάνει, ο οπαδός θέλει να εισβάλλει στο γήπεδο για να επιτεθεί. Όταν κερδίζει, εισβάλλει για να πανηγυρίσει. Όταν το ματς γίνεται στην έδρα μας, υπάρχουν μόνο δικοί μας οπαδοί. Τώρα, όμως, επειδή επρόκειτο για τον τελικό του Κυπέλλου, υπήρχαν και αντίπαλοι οπαδοί, υπήρχε ένταση κι έτσι ξεκίνησαν οι συμπλοκές.

Ακόμα και όταν είχαμε την μπάλα στα πόδια μας και παιζόταν το ματς, κοιτούσαμε στις κερκίδες και οι οπαδοί τσακώνονταν. Δυστυχώς εδώ αυτά είναι συνηθισμένα. Οι αρχές θα πρέπει να ξεκινήσουν να παίρνουν μέτρα», δήλωσε αρχικά ο Γκερέιρο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σπουδαία επιτυχία της ομάδας του και για τη μάχη που θα δώσει στα πλέι οφ με στόχο μία θέση στο Champions League της ερχόμενης σεζόν:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Εδώ και 9 χρόνια η ΑΕΚ δεν είχε πάρει κανέναν τίτλο και, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα είχε ήδη κριθεί, το Κύπελλο ήταν η μόνη ευκαιρία που είχαμε να πανηγυρίσουμε κάποιον τίτλο.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος για την ομάδα και για μένα. Ήρθα εδώ με στόχο να κατακτήσω τίτλους. Στις περισσότερες ομάδες μου είχα κατακτήσει τίτλους και γι` αυτό ήρθα εδώ. Ευχαριστώ τον Θεό που στέφθηκα Κυπελλούχος Ελλάδας και τώρα θα κυνηγήσουμε την πρόκριση στο Champions League μέσω των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος».

Όσον αφορά για το πώς έχει προσαρμοστεί στην Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Συνηθίζουν να λένε ότι όποιος έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι και τη ζωή στην Πολωνία, μπορεί να προσαρμοστεί οπουδήποτε. Εδώ ήταν πιο εύκολο από εκεί, γιατί έχουμε Ισπανό πρωταθλητή, πολλούς παίκτες από την Αργεντινή και την Ισπανία...

Η βασική γλώσσα στην ομάδα είναι τα ισπανικά! Οπότε όλα μου πήγαν καλά. Η Ελλάδα είναι μία τουριστική χώρα, πολύς κόσμο ξέρει αγγλικά, οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι, οπότε ήταν αρκετά εύκολο για μένα να προσαρμοστώ».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο μέλλον του στην ομάδα, το οποίο ακόμα είναι ασαφές λόγω της οικονομικής κρίσης που αναγκάζει αρκετές ομάδες να «ελαφρύνουν» το μπάτζετ τους διώχνοντας σημαντικούς παίκτες.

«Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο, αλλά τα πάντα στην αγορά είναι ρευστά και υπάρχουν ερωτηματικά. Η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση και δεν ξέρουμε πόσο κάτι τέτοιο θα επηρεάσει την ομάδα.

Όμως είμαι ευτυχισμένος εδώ. Όποτε υπάρξει κάποια πρόταση, είμαι διατεθειμένος να την εξετάσω. Αλλά για να φύγω η πρόταση θα πρέπει να είναι καλή και για μένα και για την ομάδα», εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: