Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Το Λάτσιο-Γιουβέντους σε… αριθμούς!!

«Πέφτει» απόψε η αυλαία της 35ης αγωνιστικής της Serie A με την σπουδαία αναμέτρηση της Λάτσιο με τη Γιουβέντους στο «Ολίμπικο», η οποία θα αρχίσει στις 21:45, ώρα Ελλάδος. 

Το ενδιαφέρον είναι υψηλό, καθώς οι «λατσιάλι» θέλουν να διατηρηθούν στην τέταρτη θέση που οδηγεί στο Europa League, ενώ οι «μπιανκονέρι» διεκδικούν και αυτοί την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο χρειάζονται τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας για να συνεχίσουν να ελπίζουν.

Εκτός από τους μακροχρόνιους απόντες Μομπιντό Ντιακιτέ και Στεφάν Ράντου, ο προπονητής της Λάτσιο, Έντι Ρέχα, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Στέφανο Μάουρι και τον τραυματία Τζιουζέπε Σκούλι. 

Στον αντίποδα, ο τεχνικός της Γιουβέντους, Τζίτζι ντελ Νέρι, δεν έχει να αντιμετωπίσει νέους τραυματισμούς ή τιμωρίες. Σε αγωνιστική δράση επιστρέφει ο Χόρχε Μαρτίνεζ, ενώ παραμένουν σταθερά εκτός οι Λεάντρο Ρινάουντο, Φάμπιο Κουαλιαρέλα, Βιντσέντζο Γιακουίντα και Μοχάμεντ Σισόκο.

Όσον αφορά την προϊστορία των δύο ομάδων, οι αριθμοί είναι ικανοί να… μιλήσουν από μόνοι τους. 

Η Λάτσιο έχει χάσει από την Γιουβέντους περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Serie A, μετρώντας συνολικά 67 ήττες, ενώ η εστία της αποτελεί παραδοσιακά… εύκολο «στόχο» για τους «μπιανκονέρι» οι οποίοι το έχουν παραβιάσει περισσότερες φορές από κάθε άλλου αντιπάλου, έχοντας σημειώσει 238 γκολ. 

Η Γιουβέντους παραμένει αήττητη στους τελευταίους 12 αγώνες με τη Λάτσιο (8 νίκες-4 ισοπαλίες) και αγνοεί την ήττα στο «Ολίμπικο» από το 2005. Μπορεί το σύνολο του Ντελ Νέρι να διατηρεί το αήττητο και στις 6 τελευταίες αγωνιστικές του ιταλικού πρωταθλήματος, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να πάρει το «τρίποντο» σε κανένα από τα δύο πρόσφατα παιχνίδια του. 

Μακριά από την έδρα της, η «Μεγάλη Κυρία» έχει αναδειχτεί νικήτρια μόλις στη μία από τις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις της, η οποία ήταν με 2-0 επί της Ρόμα στο… «Ολίμπικο»!

Από την άλλη, η Λάτσιο μετράει 6 νίκες και 4 ήττες στα τελευταία δέκα παιχνίδια της, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα είναι η 700ή στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: