Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Τετραετής φυλάκιση για Ψωμιάδη!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή ή δικαίωμα εξαγοράς της ποινής καταδικάστηκε ο Μάκης Ψωμιάδης και τα ξαδέλφια του Χαρίλαος και Χαρίλαος, εν τη απουσία τους, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας. Αιτία η υπόθεση των πλαστών τιμολογίων ύψους 11 εκατ. ευρώ για έργα βελτίωσης στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων, την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, τα οποία ουδέποτε έγιναν.

Πλέον, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Καβάλας (σ.σ. πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο γιος του, Σταύρος), προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η αντίδρασή του αναμένεται να εκφραστεί με μετατροπής της ποινής, κάτι που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι δύσκολο να συμβεί.

Ετσι, ο μοναδικός δρόμος που απομένει στην πλευρά Ψωμιάδη είναι να καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο. Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί με πέντε χρόνια φυλάκιση.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στην πρώην οικονομική διευθύντρια της ΠΑΕ Τριανταφυλλιά, Γεωργίου. Ως παρεπόμενη ποινή το δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΚ για 10 ημέρες, καθώς δεν είχε επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: