Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Σύγκρουση με τον...εαυτό του!

Οι παραδόσεις λένε ότι είναι για να «σπάνε» και σε αυτό ποντάρει ο Ολυμπιακός στην αποψινή (21.45- ΜEGA) αναμέτρηση με την Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρνητική παράδοση όταν αγωνίζονται σε αγγλικό έδαφος (8 ήττες-0-0) και γενικά εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν δυσκολίες, όμως φέτος ποντάρουν σε κάτι που τους έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Στη δυνατή και σκληροτράχηλη άμυνα, η οποία αποδεδειγμένα είναι ικανή να δώσει θετικά αποτελέσματα και να αντέξει σε αυτό το crash-test! Σε 5 ματς φέτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχτεί γκολ!

Από τον Ιούλιο που ξεκίνησε η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια των «ερυθρολεύκων», οι πρωταθλητές Ελλάδας μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς (από δύο νίκες με Σλόβαν Μπρατισλάβας, Σέριφ και μία με Αλκμάαρ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός Ολυμπιακός, μπορεί να σκοράρει δύσκολα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, όμως το ίδιο δύσκολα δέχεται γκολ. Σε αυτά τα πέντε ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του Ζίκο στην προκριματική και στη φάση των ομίλων έχει πετύχει συνολικά 8 τέρματα χωρίς να έχει δεχθεί κανένα.

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού

Προκριματικά

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 0-2
Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-0

Σέριφ-Ολυμπιακός 0-2
Ολυμπιακός-Σέριφ 1-0

Όμιλος

Ολυμπιακός-Αλκμάαρ 1-0

Από την άλλη πλευρά η Άρσεναλ δείχνει εντελώς αντίθετη εικόνα από τον Ολυμπιακό αφού διακρίνεται για την παραγωγικότητα της και όχι για την αμυντική της λειτουργία. Πρόκειται για μια επιθετική ομάδα, η οποία όμως δείχνει να δέχεται τόσο εύκολα το γκολ, όσο εύκολα το πετυχαίνει. Ασφαλώς και το δείγμα δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτικό για τους «κανονιέρηδες» σε σχέση με τους «ερυθρόλευκους», καθώς η Άρσεναλ ξεκίνησε την περιπέτειά της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ από την φάση των πλέι οφ των προκριματικών, κάτι που σημαίνει ότι έχει δύο ματς λιγότερα από τον Ολυμπιακό.

Σε αυτά τα τρία ματς που έχει δώσει η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ (δύο με Σέλτικ, ένα με Σταντάρ Λιέγης), είναι αήττητη και έχει πετύχει συνολικά 8 τέρματα, ενώ έχει δεχθεί 4. Μάλιστα, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, η Άρσεναλ έδειξε να προβληματίζει αμυντικά στη Λιέγη στο ματς με τη Σταντάρ, αφού στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. Παρόλα αυτά το δυνατό σημείο της, που είναι η γραμμή κρούσης της έδωσε τους το πρώτο τρίποντο για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα αποτελέσματα της Άρσεναλ

Προκριματικά

Σέλτικ-Άρσεναλ 0-2
Άρσεναλ-Σέλτικ 3-1

Όμιλος

Σταντάρ Λιέγης-Άρσεναλ 2-3


Δεν του πάνε τα αγγλικά

Αν ο Ολυμπιακός πήγαινε στο «Εμιρέιτς» βάσει της παράδοσης, θα έλεγε κανείς ότι θα ήταν χαμένος από χέρι. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν δείξει στο παρελθόν ότι δεν τους πάνε τα παιχνίδια επί αγγλικού εδάφους. Σε 8 επισκέψεις στην Αγγλία σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν ισάριθμες ήττες. Μάλιστα, ο απολογισμός τερμάτων είναι τραγικός σε βάρος του Ολυμπιακού με 27 γκολ κατά και μόλις ένα υπέρ. Άξιο αναφοράς είναι πάντως, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός και Άρσεναλ δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην Αγγλία

1966: Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 4-0
1973: Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-0
2001: Λίβερπουλ – Ολυμπιακός 2-0
2002: Μάντσεστερ – Ολυμπιακός 3-0
2003: Μάντσεστερ – Ολτυμπιακός 4-0
2005: Λίβερπουλ – Ολυμπιακός 3-1
2005: Νιούκαστλ – Ολυμπιακός 4-0
2008: Τσέλσι – Ολυμπιακός 3-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: