Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Χαβιέρ Κάμπορα -«Το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό»

kambora.jpgΟ Χαβιέρ Κάμπορα μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμα θέση στην βασική ενδεκάδα του Άρη αλλά όποτε μπαίνει ως αλλαγή δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Ο Αργεντινός επιθετικός γνωρίζει ότι το ρόστερ των «κίτρινων» είναι πολύ ποιοτικό και οι νίκες είναι το πιο σημαντικό.


Αναλυτικά όσα δήλωσε στη «SportDay». Για την συνεργασία με τον Αμπρέου:
«Το να παίζεις με τον "Loco" σου εγγυάται ότι θα έχεις πολλούς κενούς χώρους να εκμεταλλευθείς επειδή είναι επιθετικός που τραβάει τους αμυντικούς πάνω του. Στα λίγα λεπτά που συνεργαστήκαμε ένιωσα πολύ καλά. Μπορούμε οι δυο μας να παίξουμε στην κορυφή και να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες. Είμαστε δύο επιθετικοί που όταν παίζουμε δημιουργούμε ευκαιρίες. Αν παίξουμε μαζί, πιστεύω ότι θα κάνουμε ευκαιρίες και θα πετύχουμε αρκετά γκολ».

Για την θέση βασικού:
«Κάθε ποδοσφαιριστής όταν ξεκινάει στην ενδεκάδα νιώθει καλύτερα, διότι το να ξεκινάς σου δίνει ρυθμό στο παιχνίδι. Ο προπονητής, όμως, με επέλεξε να έρθω από τον πάγκο και πάντα έχω στο μυαλό μου ότι τα λεπτά που παίζω οφείλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Η δουλειά του επιθετικού είναι να πετυχαίνει γκολ. Δεν είναι, όμως, μόνο θέμα του επιθετικού, αλλά και όλης της ομάδας. Εγώ σε όσες ομάδες αγωνίστηκα υπήρχε η απαίτηση να σκοράρω. Το ίδιο προσπαθώ να κάνω και στον Άρη, όντας πάντα μέσα στις φάσεις. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κερδίζεις. Οι νίκες σε γεμίζουν αυτοπεποίθηση, φέρνουν ηρεμία στην ομάδα και δίνουν όρεξη για δουλειά όλη την εβδομάδα. Έχουμε, όμως, και πλήρη επίγνωση ότι η ομάδα έχει ακόμα πολλά πράγματα να αποδείξει στο γήπεδο, να βελτιωθεί και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό και δίνει επιλογές στον προπονητή και με τον χρόνο είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουμε περισσότερα πράγματα στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: