Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Το… τερμάτισε ο Μέλμπεργκ!!

Όσο έπαιξε, έπαιξε! Στα 36 του χρόνια και ύστερα από 19 χρόνια καριέρας (τρία εξ’ αυτών ως παίκτης του Ολυμπιακού), ο Όλοφ Μέλμπεργκ πήρε την «μεγάλη» απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Το… τερμάτισε ο Μέλμπεργκ!
Πέρασε 19 χρόνια στα γήπεδα και ήρθε το πλήρωμα να πει «αντίο» ο Όλοφ Μέλμπεργκ! Σε ηλικία 36 ετών, ο Σουηδός αμυντικός πήρε τη δύσκολη απόφαση (όπως και για κάθε συνάδελφό του) να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Όταν το 1996 ξεκινούσε ως παίκτης της Ντέγκεφορς, ενδεχομένως και ο ίδιος να μην περίμενε το πώς θα εξελισσόταν η καριέρα του. Όχι υποχρεωτικά από άποψη τίτλων (διότι αυτούς τους πήρε στην Ελλάδα), αλλά βάσει του ονόματος που «έφτιαξε» και της εμβέλειάς του παγκοσμίως.

Το… μπαμ το έκανε στην επταετία του στην Πρέμιερ Λιγκ με την Άστον Βίλα (κι ενώ είχε προηγηθεί μια τριετία στην Ισπανία και τη Σανταντέρ). Ένα… μπαμ που του ‘δωσε την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή το 2008 στη Γιουβέντους και μετά από μια γεμάτη χρονιά στην Ιταλία, να έρθει στα μέρη μας, φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού.

inner

Στα τρία του χρόνια στο λιμάνι (2009-2012) πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο, προτού φύγει για Βιγιαρεάλ κι εν τέλει ολοκληρώσει την καριέρα του στην Κοπεγχάγη, με την οποία αγωνίστηκε την περσινή σεζόν!

Υπήρξε διεθνής φυσικά και… βράχος της Σουηδίας με 117 συμμετοχές, απ’ την οποία αποσύρθηκε το 2012.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό μου με την Κοπεγχάγη, που ήταν και η τελευταία ομάδα της καριέρας μου. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους, συμπαίκτες, προπονητές, με τους οποίους είχα την τιμή να αγωνιστώ όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω πως στο μέλλον θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω την εμπειρία και τις γνώσεις μου», είπε ο… βίκινγκ! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: