Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ξεκάθαρα πίσω ο ΠΑΟΚ!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου εξηγεί στο SportDog γιατί ο Δικέφαλος ξεκινάει από άλλη αφετηρία σε σχέση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και θυμίζει τα λόγια Κλάους–Τζαβέλλα.Δεν χρειάζονταν και τόσο να πάρουμε εικόνα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για να το καταλάβουμε… Μάλλον δεν χρειάζεται να δούμε και τον Ατρόμητο αλλά και τον Αστέρα Τρίπολης. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ ξεκινάει από άλλη αφετηρία σε σχέση με τις καλύτερες ελληνικές ομάδες. Έτσι κι αλλιώς από τον Ολυμπιακό, 100% από τον Παναθηναϊκό και …κατά πάσα πιθανότητα από τους άλλους δύο των περσινών πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει από πιο πίσω και αυτό δεν είναι μοιρολατρικό και δεν αποτελεί παιχνίδι εντυπώσεων.

Μήπως να αρχίσουμε να απαριθμούμε τους λόγους και τα ξεκάθαρα επιχειρήματα που αποδεικνύουν το παραπάνω σημαντικό συμπέρασμα. Επειδή εδώ επιχειρηματολογούμε, ξεκινάμε…

Ο ΠΑΟΚ είναι πίσω από τους άλλους γιατί:

1) Είναι η μόνη ομάδα από αυτές τις πρώτες του πρωταθλήματος που άλλαξε (και πάλι προπονητή). Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ ξεκινάει με διαφορετικό προπονητή από αυτόν που τελείωσε την περασμένη περίοδο.

2) Είναι η ομάδα με τις περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ απομάκρυνε ή έχασε 12 παίκτες του, από τους οποίους οι οκτώ βασικοί. Αν δηλαδή δούμε μία από τις βασικές ενδεκάδες του τέλους της περασμένης περιόδου και συγκρίνουμε με μία από αυτές που θα ξεκινήσει σε Ευρώπη ή πρωτάθλημα φέτος, οι ομοιότητες θα είναι ελάχιστες. Ίσως και να φθάνουν στο 30% (όλοι είδαμε χθες πόσο ωραία συνέχισε ο Παναθηναϊκός από εκεί που τελείωσε πέρυσι. Ομοιογένεια, πειθαρχία και ξεκάθαρο πλάνο. Άξιζε να κερδίσει στο Βέλγιο, αλλά σαφώς μπορεί και να αποκλειστεί…).

3) Πολύ απλά ξεκίνησε πιο αργά από τους άλλους μια και παίζει επίσημα ματς στα τέλη Αυγούστου. Είναι και αυτό ένα στοιχείο, για το οποίο συγκρίνεται μόνο με τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως είναι …αλλού.

4) Είναι η ομάδα με τα περισσότερα κενά αυτή τη στιγμή στο ρόστερ. Ένα ρόστερ στο οποίο μόλις σήμερα ενσωματώθηκαν 100% τέσσερις σημαντικοί του παίκτες (Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σαλπιγγίδη, Γλύκος) και άλλοι δύο-τρεις που αναμένονται από τις μεταγραφές. Δηλαδή πόσους ακόμη να περιμένει μία ομάδα αρχές Αυγούστου;

5) Τεράστιο ρόλο παίζει και η ψυχολογία, αλλά και το κλίμα μέσα στο οποίο ξεκινάει μία ομάδα. Οι άλλοι είναι από …πολύ καλά έως καλά και ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει την φυσιολογική παγωμάρα του κοινού του, στο οποίο ΠΑΛΙ, ΓΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ Χριστιανός δεν βγήκε να πει το οτιδήποτε για τα πλάνα και τους στόχους. (Πλέον δεν μιλάμε για παράλειψη, ανικανότητα, αμέλεια, λάθος, αλλά μιλάμε για ΒΛΑΚΕΙΑ!!)

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ημερολογιακά 20 μέρες πίσω από τις υπόλοιπες αξιόλογες ελληνικές ομάδες, ενώ ουσιαστικά και βάσει ετοιμότητας, αλλά και ρόστερ, είναι άλλους 1-2 μήνες πιο πίσω!

Για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, χρειάζεται μεγάλες ικανότητες από τον προπονητή, χρειάζεται τύχη στα πρώτα αποτελέσματα και φυσικά υπομονή από όλους τους άλλους.

Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ που επικοινωνιακά υπάρχουν και παίκτες όπως ο Αθανασιάδης ή ο Τζαβέλλας που το τόνισαν όσο πιο ρεαλιστικά μπορούσαν: "Η χρονιά θα είναι δύσκολη…".

* Η λογική λέει ότι ο Χιου Ντάλλας δεν είναι δυνατόν να τιμωρεί τον έναν διαιτητή που σφύριξε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι με οκτώ εβδομάδες αποκλεισμό και τον έναν βοηθό που έκανε ότι δεν είχε τρία οφσάιντ υπέρ μίας ομάδας με δύο εβδομάδες! Λογική όμως δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ειδικά όσο υπάρχουν …πακιστανικά τηλεφωνικά νούμερα!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: