Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

«Μπαρμπόσα, ο διάδοχος του Κουαρέσμα»

Το πόσο μεγάλη μεταγραφή έκανε η ΑΕΚ με τον Έλντερ Μπαρμπόσα επιβεβαιώνουν οι συμπατριώτες του. Γνωστός ρεπόρτερ της Μπράγκα μίλησε για τον «διάδοχο του Κουαρέσμα, που μπορεί να γίνει νέος… Βιεϊρίνια»

«Μπαρμπόσα, ο διάδοχος του Κουαρέσμα»
Η απόκτηση του Έλντερ Μπαρμπόσα έκανε αίσθηση στην Ελλάδα. Θεωρείται απ’ τις μεγαλύτερες που έγιναν φέτος στη χώρα μας. Της ίδιας εκτίμησης, ωστόσο, χαίρει και στη… δική του.

Μιλώντας στη «Sportday», ο ρεπόρτερ της Μπράγκα στην εφημερίδα «O ‘Jogo», Μπρούνο Μοντέιρο, έπλεξε το εγκώμιο του Πορτογάλου. Κι έδωσε μια μικρή γεύση του σεβασμού που απολαμβάνει στην πατρίδα του.

«O Ελντερ Μπαρμπόσα θεωρείται ένα από τα καλύτερα ταλέντα που ανέδειξε ποτέ η Πόρτο. Χαρακτηρίστηκε ως ο διάδοχος του Ρικάρντο Κουαρέσμα. Είναι ταχύτατος και εξαιρετικός τεχνίτης», είπε. Αφού σημείωσε, δε, ότι παραμένει παίκτης υψηλού επιπέδου, ανέφερε ότι «έχει την ευκαιρία να δείξει πραγματικά ποιος είναι και να πετύχει κάτι αντίστοιχο του Βιεϊρίνια (σ.σ. που κλήθηκε στην Εθνική μέσω Ελλάδας)».

Μπορεί πάντως η ΑΕΚ να έκανε τη δυνατότερη κίνησή της με τον Μπαρμπόσα, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν θ’ ακολουθήσουν κι άλλες. Με την άνεση του χρόνου λοιπόν (αφού οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις αργούν ακόμα και ήδη υπάρχουν οι Αραβίδης, Μπρέσεβιτς και Ντακόλ) η «Ένωση» θα δώσει το βάρος της πλέον στον σέντερ-φορ. Περιμένοντας καλές ευκαιρίες που μπορούν προκύψουν από την ευρωπαϊκή αγορά και όχι του Τζεμπούρ (που καταλήγει στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ).

Δεν αποκλείεται, δε, η «Ένωση» να πάει και για αμυντικό χαφ. Μονάχα στην περίπτωση ωστόσο που η προετοιμασία και τα φιλικά αναδείξουν την ανάγκη για κάτι τέτοιο και στις προτάσεις που ήδη δέχεται ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς -και γι’ αυτή τη θέση- προκύψει κάτι καλό.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: