Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Μέχρι την Πέμπτη (05/11) η απόφαση για τον Μαρινάκη!!

Μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να καταθέσει η υπόμνημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ΕΕΑ. Μέχρι την Πέμπτη (05/11) η απόφαση.

Μέχρι την Πέμπτη (05/11) η απόφαση για τον Μαρινάκη
Προθεσμία ως τη Δευτέρα για να κατατεθούν υπομνήματα δόθηκε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στη σημερινή συνεδρίαση παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ είχε κληθεί σε ακρόαση δεν έδωσε το «παρών». Αντ’ αυτού εμφανίστηκε ο δικηγόρος του Βασίλης Δημακόπουλος και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Θόδωρος Γιαννίκος.

Θυμίζουμε ότι ο λόγος της σημερινής κλήσης σε ακρόαση του Βαγγέλη Μαρινάκης ήταν να διαπιστωθεί εάν ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό κάτι που του έχει απαγορευθεί από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Κλήση σε ακρόαση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και του Ε. Μαρινάκη ενόψει του περιεχομένου της απαγορευτικής διάταξης του ειδικού ανακριτή για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, προκειμένου η Επιτροπή να αποφασίσει μέσα στα νομικά πλαίσια που καθορίζουν οι σχετικές διατάξεις του ν.2725/1999 (άρθρο 77Α παρ. 3, 5, 6). ΠΕΡΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Η υπόθεση τελεί υπό διάσκεψη για να ληφθούν υπόψη και να εκτιμηθούν όλα τα προσκομισθέντα έγγραφα στοιχεία (γνωμοδοτήσεις νομικών κ.τ.λ.).

2.Ακρόαση ΚΑΕ ΑΕΚ περί εξόφλησης ή διακανονισμού της οφειλής της προς το ΟΑΚΑ. Η οφειλή τακτοποιήθηκε με ήδη γενόμενο διακανονισμό.

3.Αίτηση του αθλητή Σταμάτη Δημητρίου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Διατάχθηκε κατάπτωση για το ποσό που είχε κριθεί προσωρινά εκτελεστό, ήτοι για το ποσό των 17.000€.

4.Ακρόαση ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ, ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ, ΠΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.

Αναπτύχθηκε και αναλύθηκε εκτενώς το θέμα από τους συνηγόρους των ως άνω ομάδων και δόθηκαν οι πρώτες εξηγήσεις η Επιτροπή αποφάσισε όπως προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα για τη συγκέντρωση επιπρόσθετων αποδεικτικών στοιχείων.

Η συνεδρίαση για τη λήψη απόφασης θα ορισθεί τις προσεχείς ημέρες. Σε σχέση με την ομάδα της Ερμιονίδας, η οποία υποβιβάστηκε στη γ’ εθνική κατηγορία και επίκειται η εκκαθάρισή της, δεν υπάρχει αντικείμενο περαιτέρω έρευνας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: