Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Να σπάσει την «κατάρα» ο Στέφενς!

Με Ολλανδό στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει πρόκριση στην Ευρώπη. Και ελπίζει σήμερα το βράδυ, με τον Χουμπ Στέφενς να χαμογελάσει.

Να σπάσει την «κατάρα» ο Στέφενς
Πείτε το κακοδαιμονία, πείτε το «κατάρα», αλλά με Ολλανδό προπονητή του στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πανηγυρίσει μέχρι σήμερα κάποια πρόκριση στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Και γι’ αυτό απόψε απέναντι στην Σάλκε θέλει να συνδυάσει την είσοδό του για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας στον πάγκο του τον Χουμπ Στέφενς.

Δείτε το θέμα όπως το κατέγραψε ο ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του:

Ο Χουμπ Στέφενς θέλει να γίνει ο πρώτος προπονητής που οδηγεί τον ΠΑΟΚ στα “σαλόνια” του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τα καταφέρει, θα γίνει παράλληλα και ο πρώτος Ολλανδός στον πάγκο του που “σκοτώνει” ένα από τα “θηρία” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς οι προσπάθειες των συμπατριωτών του στο παρελθόν δεν έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Δικεφάλου.

Λίμπρεχτς, Ίσραελ, Γιάκομπς και Χάαν ανέλαβαν τα ηνία του ΠΑΟΚ και προσπάθησαν με τις γνώσεις τους να ανεβάσουν επίπεδο στην ομάδα τους σε Ελλάδα και Ευρώπη (ο Λίμπρεχτς δεν κοουτσάρησε εκτός συνόρων). Άφησαν το στίγμα τους αλλά όχι και παρακαταθήκη μια μεγάλη πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ του Ρίνους Ίσραελ είχε την τύχη – ατυχία να βρεθεί απέναντι στη μεγάλη Νάπολι του Μαραντόνα. Στην Ιταλία ηττήθηκε 1-0 με γκολ από πέναλτι του μεγάλου Ντιέγκο και στην Τούμπα αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με γκολ των Σκαρτάδου, Καρέκα.

Δύο πραγματικές σπουδαίες ποδοσφαιρικές μάχες έδωσε και ο ΠΑΟΚ έχοντας προπονητή τον Ρομπ Γιάκομπς και αντίπαλο τη Σεβίλλη. Μετά από δύο 90λεπτα που δεν μπήκε γκολ, τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι υπέρ των Ισπανών (3-4).

Πικρό φινάλε και μάλιστα πάλι στα πέναλτι είχε και η προσπάθεια του Άρι Χάαν. Πρώτα φυσικά ο «ιπτάμενος Ολλανδός» πρόλαβε να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε εντός και εκτός έδρας αναμέτρηση στα ευρωπαϊκά κύπελλα συντρίβοντας τη Λοκομοτίβ Τιφλίδας στη Γεωργία με 7-0 ενώ και στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε εύκολα με 2-0 (ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ). Κόντρα στην Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ έκανε μια εντυπωσιακή “ανατροπή”. Παρότι ηττήθηκε στην Τούμπα με 2-1 και βρέθηκε να χάνει 1-0 και στον επαναληπτικό, πέτυχε δύο γκολ με τους Μαραγκό, Σάμπρι, οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι αλλά και πάλι ήταν άτυχος. Οι Πορτογάλοι ήταν πιο εύστοχοι και πέρασαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Πλέον ο Χουμπ Στέφενς καλείται να δώσει τέλος σ’ αυτή την μικρή παράδοση την καλύτερη χρονική στιγμή…

Ρίνους Ίσραελ
7 Σεπτεμβρίου 1988
Νάπολι – ΠΑΟΚ 1-0
Μαραντόνα 59?

21 Σεπτεμβρίου 1988
ΠΑΟΚ – Νάπολι 1-1
Σκαρτάδος 65? – Καρέκα 17?

Ρομπ Γιάκομπς
19 Σεπτεμβρίου 1990
Σεβίλη – ΠΑΟΚ 0-0

3 Οκτωβρίου 1990
ΠΑΟΚ – Σεβίλη 0-0 (3-4 πέναλτι)

Άρι Χάαν
16 Σεπτεμβρίου 1999
Λοκομοτίβ Τιφλίδας – ΠΑΟΚ 0-7
Γεωργιάδης 17?,45?, Σάμπρι 43?, Φρούσος 56?, 62?, Μαραγκός 67?, Φραντζέσκος 69?,

30 Σεπτεμβρίου 1999
ΠΑΟΚ – Λοκομοτίβ Τιφλίδας 2-0
Βαλέντσια 52?, Σαλπιγγίδης 87?

21 Οκτωβρίου 1999
ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 1-2
Φραντζέσκος 89? – Γκόμεζ 68?, Γκιάρο 90?

4 Νοεμβρίου 1999
Μπενφίκα – ΠΑΟΚ 1-2
Κανταούροφ 25? – Μαραγκός 30?, Σάμπρι 44?
(4-1 στα πέναλτι)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: