Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Η ώρα του Στέφενς»


Ο Νίκος Αλαβάντας που αγωνίστηκε στο παρελθόν με τα χρώματα του ΠΑΟΚ μίλησε στον Arena 89.4 αναφορικά  με την σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην Σάλκε.
Στην αρχή είπε:
alavantas«Δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε στο γήπεδο για κάποιους ανεγκέφαλους. Τιμωρείται ο κόσμος που ήθελε να απολαύσει τα παιχνίδια και η ομάδα που χάνει πάρα πολλά λεφτά. Σίγουρα άμα μπει στους ομίλους θα πάρει έσοδα αλλά θα έχουμε και πάλι μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών».
Για τον Κατσουράνη:
«Ο Κατσουράνης δίνει άλλη οντότητα στην άμυνα, μπορεί να την κουμαντάρει με τέτοια μαεστρία και είναι ένας παίκτης που πρέπει να δείξει ποια είναι η αξία του στο σημερινό παιχνίδι. Σίγουρα θα είναι ο ηγέτης».
Για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα:
«Σήμερα η αμυντική τακτική θα είναι εις βάρος του ΠΑΟΚ. Αν κάνουμε το λάθος και κλειστούμε οι Γερμανοί θα πρεσάρουν. Θα είναι λάθος γιατί όπως και να το κάνουμε οι Γερμανοί έχουν το πρόβλημα. Άρα θα πρεσάρουν για να κάνουν το γκολ και άμα κλειστούμε επειδή δεν έχουμε και την άμυνα γρανίτη θα έχουμε προβλήματα».
Για τον Στέφενς:
«Εδώ θα φανεί το πόσο μάγκας είναι ο προπονητής. Λέμε για έναν προπονητή που είναι μεγάλος και έχει αφήσει έργο και αυτή την στιγμή του δίνεται η ευκαιρία να το αποδείξει. Ο Τσερνάι στην εποχή μου έλεγε θέλω την Μπάγερν για να την αποκλείσω. Ήταν τόσο σίγουρος και μας είχε πείσει και εμάς. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα. Από εκεί και πέρα ο Στέφενς μπορεί να πει στον κάθε ποδοσφαιριστή πώς να μαρκάρει και ανάλογος να τους αντιμετωπίσει»
Για τις άδειες κερκίδες:
«Το πολύ άσχημο είναι οι άδειες κερκίδες. Άλλο να έχεις 35,000 και να βουλιάζει η Τούμπα και άλλο να είναι βουβός κινηματογράφος. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι θα πρέπει να τους απομονώσουν τους ανεγκέφαλους. Δεν μπορεί να παίζει η ομάδα τέτοια παιχνίδια και να στερούν αυτή την ευκαιρία στον κόσμο»
Για τον Φαρφάν:
«Τον Φαρφάν τον φοβάμαι πάρα πολύ. Καλύτερα να έπαιζε ο Χούντελααρ. Είναι γρήγορος κάνει γκολ ενώ ο Χούντερλααρ είναι παίκτης περιοχής και μπορείς να τον μαρκάρεις»
Τι θα σημαίνει μία πρόκριση:
«Για τον ΠΑΟΚ θα είναι μία αλλαγή σελίδας. Ο πρόεδρος θα μπορεί να κάνει επιλογές για νέες μεταγραφές και μπαίνει πλέον στην ελίτ των ομάδων του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου»
Αν πρέπει να γίνουν μεταγραφές:
«Ενίσχυση επιβάλλετε. Ακούγεται για τον Πιάτι και άλλον έναν. Πρέπει να γίνουν τουλάχιστον δύο προσθήκες. Χρειάζεται ένας παίκτης οργανωτής που θα δίνει ταχύτητα, ένα δεκάρι δηλαδή, και ένας αμυντικός που θα είναι λίμπερο. Ο Κατσουράνης δεν είναι λίμπερο και έτσι χάνει ο ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα στην θέση του αμυντικού χαφ»
Για τα νέα αποκτήματα της ομάδας:
«Ο Στοχ είναι μεγάλος παίκτης και μπορεί να δώσει το κάτι διαφορετικό. Ο Λούκας επίσης είναι πάρα πολύ καλός αλλά έχει να δώσει και άλλα. Ο Νέτσιντ φαίνεται ότι έχει πρόβλημα. Δεν είναι έτοιμος .Πολύ δύσκολα μπορείς να επανέλθεις από δύο εγχειρήσεις χιαστού. Θέλει τουλάχιστον 5-6 μήνες να παίζει αλλαγές για να μπορεί να σταθεροποιηθεί.  Δεν έκανε τίποτα και στην Σάλκε και στον Παναιτωλικό. Μπορεί να έχει καλά στοιχεία αλλά δεν είναι έτοιμος»
Στην συνέχεια θυμήθηκε τους αγώνες με την Μπάγερν Μονάχου όπου ο ΠΑΟΚ είχε για προπονητή  τον Ούγγρο Παλ Τσερνάι που την περασμένη χρονιά ήταν προπονητής των Βαυαρών:
«Γνώριζε την ομάδα πάρα πολύ καλά και ξέραμε τα προτερήματα τους και τα μειονεκτήματα τους. Οι Γερμανοί είναι τόσο βλάκες που εμείς τους κάναμε παγίδες οφ-σάϊντ και αυτοί έβγαιναν στην επίθεση. Σε διαφορετική περίπτωση βασιζόμασταν στην δική μου ταχύτητα. Κάτι χρωστάει η ιστορία στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί να νικάνε συνέχεια οι Γερμανοί. Κάποια στιγμή πρέπει να μας χαμογελάσει η τύχη»
Για να πει για την διαδικασία των πέναλτι:
«Στο πρώτο πέναλτι της Μπάγερν ο Φορτούλα απέκρουσε δύο φορές αλλά ο διαιτητής είχε δώσει επανάληψη και ο Αουγκεντάλερ έκανε το 1-1.  Ο Φορτούλα χτυπούσε πολύ καλά πέναλτι αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να χτυπήσει ένα. Θυμάμαι μόνο ότι όταν φτάσαμε στην διαδικασία των πέναλτι ήξερε που χτυπάει ο Χένες και ο Αουγκεντάλερ. Και τελικά τα έπιασε. Ο Αουγκεντάλερ το έβαλε με την τρίτη προσπάθεια. Είχε πει στον Τσερνάι που ήξερε τους παίκτες πες μου που  χτυπάνε και οι άλλοι αλλά του είχε πει πάνε στην εστία σου»


Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: