Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αρκεί να το πιστέψεις!

Ο... τσιτωμένος Σταύρος Κόλκας γράφει-φυσικά-για το μεγάλο ματς του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε, το κλειδί της αναμέτρησης αλλά και για το σε ποιον παίκτη ποντάρει ο ίδιος τα περισσότερα... Πλησιάζει η ώρα, δεν περνά η ώρα, στη τσίτα είμαστε όλοι όμως νομίζω πως αυτή τη φορά έχουμε συμμάχους. Δεν παίζει μόνος του ο ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ παίζει αύριο για να μπορέσει να πλασαριστεί στην ελίτ. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την εικόνα του εκτός Ελλάδος είναι κάτι πολύ σημαντικό σε μία εποχή που μόνο εμείς και ο Ολυμπιακός δίνουμε κανέναν πόντο.
Από την άλλη, όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, θέλουν ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει μία μεγαλύτερη δυναμική σε επίπεδο πρεστίζ αλλά και σε οικονομικό. Ακόμη και οι Ολυμπιακοί που άφησαν τη θέση τους στο Καραϊσκάκη γιατί δεν βρίσκουν κανένα κίνητρο πλέον για να πάνε στο γήπεδο, είναι με τον ΠΑΟΚ. Έτσι το αντιλαμβάνομαι.
Δικαιολογώ τους Αρειανούς που δεν θέλουν τη διάκριση του ΠΑΟΚ σε μία μίζερη εποχή για αυτούς. Ούτε και εγώ θα το ήθελα αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι έστω και αν αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Είναι ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ πρέπει ή να κερδίσει ή να έρθει ισόπαλος χωρίς γκολ. Με τις άμυνες των δύο ομάδων, το δεύτερο σενάριο φαντάζει λίγο απίθανο.
Οι Γερμανοί είναι πιο πιεσμένοι, έχοντας το βάρος του ενδεχομένου να αποκλειστούν από τους χρεωκοπημένους Έλληνες τη στιγμή που το ποδόσφαιρό τους είναι στο πικ του. Τη στιγμή που στον πάγκο των…. χρεοκοπημένων βρίσκεται ο προπονητής που θέλησαν να βάλουν στα πιτς όταν αποφάσισαν να τον απολύσουν.
Τα πρόσωπα ελάχιστο ρόλο παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια. Ήρωας μπορεί να είναι ο καθένας, όπως και μοιραίος. Καμία σημασία δεν έχουν τα δεδομένα πριν την αναμέτρηση, αφού κάλλιστα μπορούν να ανατραπούν σε ένα τόσο ιδιόμορφο παιχνίδι που θα το δούνε 300 άνθρωποι από την κερκίδα, οι μισοί δημοσιογράφοι.
Το κλειδί για τον ΠΑΟΚ είναι να προηγηθεί, να έχει καλύτερα ποσοστά ευστοχίας στις τελικές που θα του δοθούν. Το κλειδί για τον ΠΑΟΚ είναι να το πιστέψει.
Έχει τους ανθρώπους που μπορούν να το μεταφέρουν αυτό μέσα στο γήπεδο, αλλά έχει και ερωτηματικά. Ο Σπυρόπουλος μπορεί να αντέξει μετά από μεγάλη αποχή; Ο Κάτσε με τον Τζιόλη μπορούν να κουμπώσουν.
Απ ότι φαίνεται ο Στέφενς εμφανώς αγανακτισμένος με τον Ολίσε, θα βάλει τον Σάλπι δεξιά και τον Κλάους στη κορυφή. Καλά κάνει γιατί εύκολα το γυρνάει σε 4-4-2 αν χρειαστεί. Δεν θα κάψει αλλαγή και σε τέτοιο παιχνίδι δεν ξεκινάς τον Ολίσε. Που να του εξηγήσεις τι συμβαίνει, πόσο σημαντικό είναι για την ιστορία του ΠΑΟΚ το παιχνίδι;
Και οι Γερμανοί βέβαια έχουν τα δικά τους. Αυτό το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών τους θυμίζει παιδική χαρά. Καλοί στην ανάπτυξη αλλά μόλις πιεστούς βοήθα Παναγιά μου.
Και αριστερά αυτός ο Αυστριακός ο Φουχς, η σχέση του με την άμυνα δεν είναι και η καλύτερη.
Οι Γερμανοί υπερτερούν σε αθλητικά προσόντα, ο ΠΑΟΚ σε εμπειρία. Οι απουσίες των Λίνο – Λάζαρ είναι σημαντικές, αλλά εδώ σε θέση Κάτσε. Είναι παιχνίδι που χτίζεις καριέρα.
Και για τον Σπυρόπουλο ισχύει το ίδιο. Παραγκωνισμένος στη Κιέβο, ο ΠΑΟΚ του δίνει την ευκαιρία να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει να καταθέσει ψυχή γιατί δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπαιξε 90λεπτό.
Ο Στοχ από την πλευρά του, καλείται να ολοκληρώσει άμεσα την απόσβεση του συμβολαίου του έχοντας κάνει την αρχή στο Βέλτινς Αρίνα. Ο Λούκας, έχει την ευκαιρία να παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό κοινό, ενώ έχουμε και τους δικούς μας, τους γηγενείς. Ο Κίτσιου, ο Κλάους, ο Σάλπι. Έχουν μεγάλο κίνητρο, τεράστιο.
Παιδιά όπως ο Βίτορ και ο Τζιόλης, αφανείς εργάτες με πτώση στη καριέρα τους αναζητούν και αυτοί το μεγαλείο.
Άφησα τον Κατσουράνη για το τέλος. Τον… άχρηστο που κάνει την ομάδα … άνω κάτω. Αυτόν που εγώ προσωπικά ποντάρω τα περισσότερα γιατί νομίζω πως είναι αυτός που ηγείται της συγκεκριμένης ομάδας.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: