Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

The… Lucky one!

Τυχερός πρέπει να αισθάνεται ο Ζοσέ Μουρίνιο που δεν έχασε στο «Ολντ Τράφορντ». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πολύ καλύτερη, δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι, αλλά τελικά η Τσέλσι έφυγε με το 0-0.

The… Lucky one
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Τσέλσι στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ο Ντέιβιντ Μόγιες μπορεί να αισθάνεται… νικητής στη «μάχη» κόντρα στον Ζοσέ Μουρίνιο!

Ο Σκοτσέζος τεχνικός, φάνηκε πολύ καλά διαβασμένος και η ομάδα του, ήταν πολύ καλύτερη από αυτή του… special one, ο οποίος θα μπορεί να αισθάνεται... lucky one! Δικαιολογημένες οι φωνές των «κόκκινων διαβόλων» για το πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ σε χέρι του Λάμπαρντ στο 61ο λεπτό.

Χωρίς «καθαρόαιμο» φορ στην ενδεκάδα και εκ όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, χωρίς διάθεση για να έχει το πάνω χέρι στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, η Τσέλσι προσπάθησε να «κλέψει» το ματς. Ωστόσο, ισορρόπησε την επιθετική της ανυπαρξία με την πολύ καλή επίδοση της άμυνάς της.

Εξαιρετικός ο Γουέιν Ρούνεϊ που έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο και απέδειξε πως θα τα δίνει όλα για το καλό της ομάδας.

Το ματς:

Η νίκη στη μάχη του χώρου του κέντρου για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η γενικότερη υπεροχή των παικτών του Ντέιβιντ Μόγιες έναντι αυτών του Μουρίνιο, δεν σήμαινε αυτομάτως ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έφτανα όποτε ήθελαν και θα έκαναν ό,τι ήθελαν στην περιοχή του Πετρ Τσεχ. Η Τσέλσι - που παρατάχθηκε με επιθετικό τον Σούρλε - μπορεί σε καμία περίπτωση να μη δικαιολόγησε την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η άμυνα των «μπλε» ήταν εξαιρετική.

Όση κίνηση κι αν έκαναν οι Γουέλμπεκ, Βαλένσια και Ρούνεϊ έξω από την περιοχή στην προσπάθειά τους να περάσουν κάποια κάθετη για τον Φαν Πέρσι, πάντα οι αμυντικοί της Τσέλσι έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα. Στα σουτ που δοκίμασε ο Όσκαρ - που ξεχώρισε στο πρώτο μέρος - και ήταν εύκολη λεία όταν έφταναν στον Ντε Χέα, η Γιουνάιτεντ απάντησε με ένα καλό αριστερό σουτ του Φαν Πέρσι από πλάγια θέση στο 23ο λεπτό και στο 38’ ο Κλέβερλι δεν βρήκε καθόλου το στόχο στο μακρινό σουτ.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν πολύ διαφορετική. Μπορεί η Τσέλσι να επέλεξε να βγαίνει λίγο πιο συχνά απ’ το… καβούκι της, αλλά και πάλι το έκανε πολύ δειλά, ώστε να μην αφήσει αμυντικά κενά. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη και απ’ τις λίγες που η μπάλα βρέθηκε σε παίκτης της Γιουνάιτεντ μέσα στην περιοχή των «μπλε», ήρθε στο 56’, αλλά το σουτ του Γουέλμπεκ με το δεξί δεν απείλησε την εστία του Τσεχ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» συνέχισαν να δοκιμάζουν τα πόδια τους από μακρινές αποστάσεις από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να μπουν εύκολα στην περιοχή.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο άρχισε την προσπάθεια… εξισορρόπησης της κατάστασης μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ακριβώς εκεί, βέβαια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πήρε πέναλτι σε χέρι του Λάμπαρντ που δεν είδε ποτέ ο ρέφερι της αναμέτρησης. Όσο δεν απειλούταν ουσιαστικά η εστία του Τσεχ, ο Ζοσέ Μουρίνιο έμενε ήρεμος και με την είσοδο του Τόρες, είχε σίγουρα στο μυαλό του να «κλέψει» το ματς. Στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όμως, αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Όπως επίσης και για τους γηπεδούχους να πετύχουν γκολ και αυτό, οδήγησε στο τελικό 0-0.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Ρούνεϊ, Κάρικ, Γουέλμπεκ (78’ Γκιγκς), Κλέβερλι, Βαλένσια (67’ Γιάνγκ), Φαν Πέρσι

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Κέιχιλ, Τέρι, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Όσκαρ, Ντε Μπρούιν (60’ Τόρες), Αζάρ (93’ Αθπιλικουέτα), Σούρλε (87’ Μίκελ)


Αναλυτικά η δεύτερη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ:

Σάββατο 24/8

Φούλαμ-Άρσεναλ 1-3
(77’ Μπεντ - 14’ Ζιρού, 41’, 68’ Ποντόλσκι)

Έβερτον-Γουέστ Μπρομ 0-0

Χαλ-Νόριτς 1-0
(22’ πεν. Μπρέιντι)

Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ 0-0

Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ 1-1
(88’ Φοντέ - 3’ Τζιακερίνι)

Στόουκ-Κρίσταλ Παλας 2-1
(58’ Άνταμ, 62’ Σόουκρος - 31’ Σαμάκ)

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 0-1
(21' Στάριτζ)

Κυριακή 25/8

Κάρντιφ-Μάντσεστερ Σίτι 3-2
(60΄Γκούναρσον, 79΄, 87΄Κάμπελ-52΄Τζέκο, 90+2΄Νεγκρέδο)

Τότεναμ-Σουόνσι 1-0
(57' Σολδάδο πεν.)

Δευτέρα (26/8)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι 0-0

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Σάββατο 31/8

Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ (14:45)
Κάρντιφ-Έβερτον
Νιούκαστλ-Φούλαμ
Νόριτς-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Στόουκ
Κρίσταλ Πάλας-Σάντερλαντ (19:30)

Κυριακή 1/9

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Γουέστ Μπρομ-Σουόνσι (15:30)
Άρσεναλ-Τότεναμ (18:00)

• Στις 21/8 έγινε το ματς Τσέλσι-Άστον Βίλα 2-1
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: