Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Τελευταίες «πινελιές»

Στο τουρνουά Ακρόπολις μπαίνουν από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη οι τελευταίες πινελιές της Εθνικής εν όψει Ευρωμπάσκετ. Σήμερα αντίπαλος η Βοσνία (21:00). Η λογική Τρινκιέρι για τα «κοψίματα».

Τελευταίες «πινελιές»
Η αντίστροφη μέτρηση φτάνει στο τέλος της. Η Εθνική ρίχνεται από την επόμενη Τετάρτη στη μάχη του Ευρωμπάσκετ και μέχρι τότε έχει την ευκαιρία για τα τελευταία «μερεμέτια», μέσω του Τουρνουά Ακρόπολις.

Η ιστορική διοργάνωση, που φέτος θα δούμε την 26η version της (πρώτη το 1986, με την Ελλάδα να έχει κατακτήσει τον τίτλο 15 φορές), προσφέρεται για τις τελικές πρόβες. Πρώτος αντίπαλος για την ελληνική ομάδα είναι απόψε (21:00, ΔΤ) η Βοσνία, που δίνει την ευκαιρία στον Αντρέα Τρινκιέρι να διαπιστώσει πόσο βελτιώθηκε η ομάδα του από την ήττα του περασμένου Σαββάτου στο Ουλμ με 90-84.

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός περιόρισε χθες το ρόστερ από 15 σε 13 παίκτες «κόβοντας-με… πόνο ψυχής όπως παραδέχτηκε-τους Κώστα Βασιλειάδη και Δημήτρη Κατσίβελη. Κάποιοι θα μιλήσουν για ρίσκο, με την παρουσία μόνο τριών χειριστών της μπάλας-Σπανούλη, Ζήση και Σλούκα-στη δωδεκάδα (ρίσκο θα ήταν, βέβαια, και το να «κοβόταν» ένας σέντερ), αλλά ο κόουτς έκρινε πως ένας επιπλέον φόργουορντ θα του πρόσφερε περισσότερα. Ο Τρινκιέρι θα χρησιμοποιήσει περισσότερο στη θέση «1» κι όχι στο «2» τον Σπανούλη, ενώ τα σχήματα με δύο κοντούς μάλλον θα σπανίσουν. Παράλληλα θα έχει περισσότερες επιλογές στο «3», με τον Περπέρογλου που παραμένει να έχει την ικανότητα να προσφέρει και ποστάροντας στο καλάθι.

Η λογική λέει πως εκ των 13 εναπομεινάντων ο Βασίλης Καββαδάς είναι ο επικρατέστερος για να δει το αεροπλάνο για τη Σλοβενία να πετά χωρίς τον ίδιο μέσα. Εκτός κι αν ο Τρινκιέρι κάνει την έκπληξη κι επιλέξει τον ψηλό του Πανιωνίου προτιμώντας έναν σκληροτράχηλο και δυναμικό σέντερ από κάποιον πιο ποιοτικό μεν, αλλά και περισσότερο… soft (Βουγιούκα;).

Όπως και να’ χει, η τελική απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα την Πέμπτη, με την ολοκλήρωση του «Ακρόπολις», αν και η προθεσμία για τη δήλωση των ρόστερ των ομάδων εκπνέει στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει επίσης τον αγώνα της Ιταλίας (εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ) με τη Λιθουανία στις 18:30. Γενική είσοδος για κάθε μέρα του τριημέρου του «Ακρόπολις» έχουν οριστεί τα 10 ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: