Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε


Το όνομα της αντιπάλου του ΠΑΟΚ έχει προέλθει από την αρχαιότητα, καθώς στα περσικά σημαίνει "κήπος", κάτι που φαίνεται και στα χρώματα αλλά και στο σήμα της ομάδας.Η Φενέρ ιδρύθηκε μυστικά το 1907 σε μια επαρχεία έξω από την Κωνσταντινούπολη ονόματι Καντικόϊ (Kadıköy), από μια ομάδα ανθρώπων που ήθελαν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ, εξαιτίας του αυστηρού Οθωμανικού νόμου εκείνη την εποχή.

Πρώτος τίτλος το 1959


Το 1959 δημιουργήθηκε το επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Τουρκία, με την Φενέρμπαχτσε να κερδίζει τον τίτλο νικώντας την Γαλατάσαραϊ με το θριαμβευτικό 4-1.

Συνολικά η Φενέρ στην ιστορία της έχει κατακτήσει 17 επαγγελματικά πρωταθλήματα και 17 Κύπελλα Τουρκίας, ενώ το 1967 πήρε το Βαλκανικό Κύπελλο.

Την σεζόν που μας πέρασε αν και έγιναν αρκετές επενδύσεις, η Φενέρ "αυτοκτόνησε" την τελευταία αγωνιστική και έχασε το πρωτάθλημα από την Μπουρσασπόρ.

Ρόστερ ομάδας

Τερματοφύλακες: Βολκάν Ντεμιρέλ, Ερτουγκούλ Τασκιράν, Βολκάν Μπαμπακάν, Μερτ Γκουνόκ.

Αμυντικοί: Ντιέγκο Λουγκάνο, Μπεκίρ Ιρκεγκουρ, Ιλχάν Εκέρ, Οκάν Ελκάν, Οντέρ Τουρασί, Άντρε Σάντος, Χασάν Ερμπέι, Φάμπιο Μπίλκα, Γκοχάν Γκονούλ.

Μέσοι: Εμρέ Μπελόζογλου, Άλεξ, Μίροσλαβ Στοχ, Γκοκάι Ιραβούλ, Κριστιάν Μπαρόνι, Οζέρ Χουμασί, Σελτσούκ Σαχίν, Ουγκούρ Μποράλ, Μεχμέτ Τοπούζ, Κανέρ Ερκίν, Ντιά.

Επιθετικοί: Καζίμ Καζίμ, Ντάνιελ Γκούιθα, Σεμίχ Σεντούρκ, Μπερκ Ελιτέζ, Γκοχάν Ουνάλ, Ντέιβιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: