Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τέρμα η βότκα στο Λονδίνο!!

Προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα εκπροσώπησης της χώρας στο εξωτερικό και δη στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Ρώσοι αξιωματούχοι απαγόρευσαν την κατανάλωση αλκοόλ στους αθλητές τους.
Τέρμα η βότκα στο Λονδίνο!
Δεν ήταν λίγες οι φορές που στο παρελθόν διάφορες περιπτώσεις... τσαλάκωσαν και έπληξαν το κύρος της Ρωσίας έξω από τα σύνορα, με τελευταία στους Χειμερινούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010, όταν η χώρα κατέκτησε μόλις 15 μετάλλια από τα 50 που υπολόγιζαν. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι φρόντισαν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξουν ανάλογα συμβάντα.
«Οι αξίες του Ολυμπισμού δεν είναι συμβατές με το αλκοόλ», δήλωσε στην εφημερίδα «Kommersant» υψηλόβαθμο στέλεχος που πρόσκειται στην αντιπροεδρία της Ρωσίας, ενώ από την εθνική ολυμπιακή επιτροπή θα δοθεί μεγάλη έμφαση στη διατροφή και εμφάνιση των αθλητριών της αποστολής στο Λονδίνο.

«Αντίθετα με τα αποτελέσματα, στη μνήμη όλων αποτυπώθηκαν οι λαμπρές ρωσικές δεξιώσεις στο Βανκούβερ», σημειώθηκε στο σχετικό άρθρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε μια εκδήλωση, στην οποία είχαν στηθεί δύο απομιμήσεις με αντλίες βενζίνης για τους προσκαλεσμένους, από τις οποίες έρεε άφθονη βότκα και ουίσκι.

Η κατάχρηση αλκοόλ σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο στη Ρωσία.
Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: