Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ποιος είναι ο Αρτούρ Φερνάντες!

Στην πρόταση του Θανάση Αθανασιάδη την οποία ανέλυσε ο Νίκος Στακιάς και πιο συγκεκριμένα στο αγωνιστικό κομμάτι έγινε αναφορά σε συνεργασία, σε επίπεδο παικτών εκτός του Μανέλ Φερέρ και του Αρτούρ Φερνάντες.
Ποιος είναι ο Αρτούρ Φερνάντες
Ο Αρτουρ Φερνάντες γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1970 στην Βιάνα ντο Καστέλο της Πορτογαλίας. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Πόρτο Αθλητικά, Γεωγραφία και Κοινωνιολογία. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής για την τοπική ομάδα ενώ στη συνέχεια χρήστηκε αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας. Το 1985 πήρε μεταγραφή στην Πόρτο στην πόλη Οπόρτο όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Μετά από αυτήν του την εμπειρία ο Φερνάντες πέρασε από σημαντικούς συλλόγους της Πορτογαλίας. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε και με άλλες δραστηριότητες όπως συνεργασία με εφημερίδες καθώς και με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Παικτών της Πορτογαλίας.
Αποσύρθηκε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για λόγους υγείας το 2000 και αμέσως μετά άρχισε την ενασχόλησή του ως μάνατζερ υπο την καθοδήγηση και με τις ευχές του Αντόνιο Καλιέντο. Διεύρυνε και εξέλιξε την ποδοσφαιρική αγορά για τους Πορτογάλους παίκτες προς τις ΗΠΑ, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μέση και Απω Ανατολή. Το καλοκαίρι του 2004 κατείχε την 3η θέση στους Πορτογάλους μάνατζερ έχοντας πραγματοποιήσει 38 μεταγραφές μέσα σε 45 μέρες. Περισσότεροι από 200 ποδοσφαιριστές μεταγράφηκαν μεταξύ 18 χωρών σε διάστημα 5 ετών κάνοντας τον Φερνάντες έναν από τους διασημότερους μάνατζερ της Πορτογαλίας το 2006, σε ηλικία μόλις 35 ετών, ενώ στη συνέχεια εκλέχτηκε πρόεδρος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Μάναζερ Ποδοσφαιριστών. Επιπρόσθετα θεωρείται και εξαίρετος σκαουτερ. Παίκτες όπως οι Dame N’Doye (Panathinaikos), Cisse (FC Reading), Rui Fonte (Arsenal FC), Jose Fonte (Crystal Palace FC), Ederson (OGC Nice) ανακαλύφθηκαν από αυτόν. Ο Φερνάντες ξεκίνησε επίσημη συνεργασία με το World Champions Club το 2006.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: