Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αλλαγή σκηνικού!!

Για πρώτη φορά επί εποχής Αγγελόπουλων, ο Ολυμπιακός δείχνει πραγματικά ανώτερος από τον Παναθηναϊκό και πιο έτοιμος για τον τίτλο!
Αλλαγή σκηνικού!
Πέρα από τους αριθμούς, την ανάλυση του αγώνα και τη στατιστική υπάρχει πάντα και αυτή η γεύση που αφήνουν οι κόντρες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Και τη δεδομένη χρονική στιγμή η αίσθηση που μένει, δείχνει κόκκινο.
Πιο έτοιμος, πιο φρέσκος πιο αποφασισμένος και διψασμένος για τον τίτλο είναι ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του «δαγκώνουν» στο παρκέ έχουν απίστευτα αποθέματα ενέργειας και ψυχικής δύναμης, πέφτουν πρώτοι και με αυτοθυσία στην μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι δεν θυμίζουν σε τίποτα την φοβισμένη και έτοιμη να λυγίσει από το άγχος και το μέγεθος του αντιπάλου τους ομάδα που τόσα χρόνια πάσχιζε να πάρει έναν μεγάλο τίτλο. Και έχοντας φόρα από τον μεγαλειώδη θρίαμβό τους στην Πόλη δείχνουν απόλυτα ικανοί να επιστρέψουν και στον ελληνικό θρόνο, έπειτα από 15 στείρα χρόνια.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, παρά την τεράστια εμπειρία κάποιων παικτών του, δείχνει ότι δύσκολα θα μπορέσει να ακολουθήσει τον τρελό ρυθμό των Πειραιωτών. Μοιάζει κάπως άδειος, κάπως νωθρός, κάπως κορεσμένος. Η μηχανή του, που έχει γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα, φαίνεται αυτή την ώρα να χάνει λάδια. Τα μεγάλα όπλα του δεν πυροβολούν όπως παλιά και οι τεράστιες προσωπικότητες δυσκολεύονται, μπροστά στον νεανικό ενθουσιασμό και την φρεσκάδα των αντιπάλων τους. Η αίσθηση υπέροχής που έδινε τόσα χρόνια το ψυχολογικό αβαντάζ στους πράσινους έχει χαθεί και μάλιστα τείνει να αλλάξει στρατόπεδο.
Οι δύο τελικοί που ακολουθούν λογικά θα κρίνουν τα πάντα. Την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το momentum και να κάνει το 2-0 που θα τον φέρει αγκαλιά με τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ξέρει ότι πρέπει οπωσδήποτε να ισοφαρίσει και να παίξει τα ρέστα του για το μπρέικ στο τρίτο ραντεβού. Διότι αν η σειρά φτάσει σε πέμπτο αγώνα πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα χάσει τον τίτλο. Ό, τι είναι να γίνει λοιπόν για τους πράσινους πρέπει να γίνει άμεσα.
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Όταν κάτι αλλάζει φαίνεται από χιλιόμετρα. Και στην προκειμένη περίπτωση, το σκηνικό δείχνει να έχει διαφοροποιηθεί. Φουλ για πρώτο... κόμμα πάει ο Ολυμπιακός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί η καρδιά του πρωταθλητή. Η φανέλα του Παναθηναϊκού ζυγίζει τόνους και αν δοθεί η ευκαιρία στους παίκτες του Ομπράντοβιτς, είναι δεδομένο ότι θα την αρπάξουν. Απλώς αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η υπόθεση τίτλος εξαρτάται περισσότερο από τα ερυθρόλευκα χέρια...

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: