Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Χρεοκοπημένη λίγκα!!

Χρεοκοπημένη λίγκα
Στις οκτώ από τις 13 τις Σούπερ Λίγκας αυξήθηκε ο αριθμός των ομάδων που δεν παίρνουν, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό, άδεια από την ΕΠΟ. Μετά από τις Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Κέρκυρα, για τις οποίες υπήρξε χθες αρνητική εισήγηση από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ομοσπονδίας, σήμερα ήταν η σειρά του Άρη, του ΟΦΗ και του ΠΑΣ Γιάννενα να δουν «κόκκινο» από την ΕΠΟ.

Σε ό,τι αφορά στον Άρη, υπάρχουν προσφυγές των Φατί και Ντίκο, ενώ το πλάνο βιωσιμότητας της ΠΑΕ κρίνεται προβληματικό και αναποτελεσματικό. Στον ΟΦΗ υπάρχουν οφειλές απέναντι στους Βλόνταρτσικ και Σίμιτς, ενώ για τον ΠΑΣ απέναντι σε Ντεμόλ και Κεϊτά, ενώ υπάρχει ζήτημα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Κανένα πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει για την αδειοδότηση των Λεβαδειακού, Skoda Ξάνθης και Αστέρα Τρίπολης που εξετάστηκαν σήμερα, όπως και για Ολυμπιακό και Ατρόμητο που εξετάστηκαν χθες. Δηλαδή «καθαρές» είναι μόλις πέντε από τις 13 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Οι ανακοινώσεις της ΕΠΟ αναμένονται πιθανότατα από αύριο. Οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια δεν υποβιβάζονται (μετά τη σχετική απόφαση της Σούπερ Λίγκας), ωστόσο δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές ή να ανανεώσουν τα συμβόλαια παρά μόνο σε παίκτες έως 21 ετών. Όσες ομάδες δεν εξασφαλίσουν αδειοδότηση, θα προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο ελπίζοντας μέχρι τότε να έχουν τακτοποιήσει τις υποθέσεις τους για να πείσουν την Επιτροπή να ανάψει πράσινο.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: